Foci

Ötöt vágott a bajnok, Hajnalékat a Bayern verte

A már biztosan bajnok Borussia Dortmund 5-2-re nyert a Kaiserslautern ellen, míg a Stuttgart a bajorok ellen szenvedett vereséget a Bundesligában.

Két fordulóval a német labdarúgó-bajnokság zárása előtt biztossá vált, hogy címvédésre kerül sor, ugyanis a Bayern München nem tudta utolérni a Dortmundot. A bajorok azonban nem szomorkodhatnak, hétközben a Real Madrid ellen bejutottak a Bajnokok Ligája fináléjába, és hazai pályán húdíthatják el a trófeát. Azért a bajnokságban sem adta fel Jupp Heynckes legénysége, a vendég Stuttgart ellen csak a győzelem volt elfogadható a müncheniek számára.

Ennek megfelelően már az első játékrészben betaláltak a hazaiak Gomez révén, és a szünet után is tartották a kiharcolt előnyüket, bár nem volt könnyű dolguk, ugyanis a svábok is szorgosan riogatták Butt kapust. A lefújás előtt mégis bebiztosították a három pnotot: Müller is eredményes volt (2-0). Hajnal Tamás végig pályán volt a rangadón, többször is lövésre vállakozott, de komoly gólhelyzetbe nem került a magyar légiós. Vereségével nincs könnyű helyzetben a Stuttgart, az üldöző Leverkusen ugyanis a Hannover aratott győzelmével átvette az ötödik pozíciót a tabellán.

A már bajnok Dortmund gólparádét rendezett a ligautolsó ‘Lautern ellen: Barrios triplájának is köszönhetően 5-2-re nyertek, míg a játéknap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Szalai Ádámmal a soraiban rohamozó Mainz gólnélküli döntetlent ért el a Hamburg otthonában.

A kiesőhelyen álló Herthának nem termett babér a Schalke ellen: a gelsenkircheniek simán, 4-0-ra legyőzték a fővárosiakat Huntelaar duplájának, és a nyáron távozó Raúl góljának is köszönhetően. A Schalke győzelmével bebiztosította a bronzérmet egy fordulóval a zárás előtt, ugyanis a negyedik helyezett Mönchengladbach négypontos hátrányban követi őket.

 

eredmények – Bundesliga, 33. forduló

Bayern München-Vfb Stuttgart 2-0 (1-0)
Gólszerzők:Gomez (32.), Müller (92.)

Freiburg-Köln 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Mujdza (36.), Guede (54.), Caligiuri (84.), Freis (90.) illetve Podolski (47.)

Hamburg-Mainz 0-0

Hoffenheim-Nürnberg 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Beck (22.), Braafheid (88.) illetve Pekhart (9., 71.), Didavi (45.)

Kaiserslautern-Borussia Dortmund 2-5 (1-3)
Gólszerzők: Santana (16.-öngól), De Wit (49.) illetve Barrios (18., 26. 55.), Götze (33.), Perisic (76.)

Leverkusen-Hannover 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kiessling (75.)

Mönchengladbach-Augsburg 0-0

Schalke 04-Hertha BSC 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Huntelaar (32.. 88.), Holtby (73.), Raúl (84.)

Wolfsburg-Werder Bremen 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Salihamidzic (40.), Helmes (66., 89.) illetve Rosenberg (45.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik