Foci

Megtörtént: bajnokit nyert a Zalaegerszeg

A 26. fordulóban megszerezte első győzelmét a labdarúgó OTP Bank Ligában a már kiesett ZTE együttese: Pápán nyert.

Görcs, balszerencse, rossz játék, játékvezetői ítéletek, ezek mind-mind közrejátszottak abban, hogy a Zalaegerszeg csapata a 26. fordulóig egyetlen egy mérkőzést sem nyert meg a labdarúgó NB I. 2011-12-es szezonjában.

Ráadásul a 26. körben egy olyan együtteshez látogatott Prukner László csapata, amely még küzd a kiesés ellen, szemben a Zetével, amely már búcsúzott az élvonaltól az elmúlt fordulóban a Videotontól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával. Azon a meccsen Jahic kapust és Bogunovicot is kiállította a játékvezet, utóbbit jogtalanul, az MLSZ később Panikvart tiltotta el szabálytalansága miatt. Így még tartalékos is volt a ZTE Pápán.

Ennek ellenére a 12. percben megszerezte a vezetést Pavicevic révén, és nem is engedte ki a kezéből. Legutóbb az 1936-37-es szezonban fordult elő, hogy az Erzsébet-Soroksár győzelem nélkül tudta le a szezont, ez a szégyen nem esik meg a zalaegerszegiekkel.

Ami pedig a másik oldalt sújtja: a Pápáé lett az a hálátlan szerep, amely a ZTE által elsőként legyőzött csapatot illeti. Nem túl rózsás a helyzet a Lombardnál, talán csak annak örülhetnek, hogy a kiesés elleni harcban nagy rivális Vasas is kikapott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Lombard-Pápa – Zalaegerszegi TE 0-1 (0-1)

Pápa, 800 néző, vezette: Veizer Roland

Pápa: Szűcs – Nagy, Tóth, Rodenbücher, Németh – Lovrencsics, Horváth (Arsic, 68.), Gyömbér, Farkas (Szilágyi, 59.), Quinteiro (Inutile, 39.), Seye. Vezetőedző: Bene Ferenc

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovic, Pál, Hidvégi, Szakály (Hervás, 79.), Máté, Ganugrava, Balázs, Brkic, Pavicevic (Wittmann, 72.). Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző: Pavicevic (12.)

Sárga lap: Nagy (68.), Rodenbücher (76.), illetve Brkic (35.), Pavicevic (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik