Foci

Gdanskba érkezett az Eb-serleg

Eb-trofea(960x640)(1).png (Eb-trófea)
Eb-trofea(960x640)(1).png (Eb-trófea)

Csütörtökön érkezett Gdanskba az Henri Delaunay kupa, a labdarúgó Európa-bajnokot illető trófea, amely három napig marad a lengyel Eb-vársban.

A “Trophy Tour” Varsóból indult, a serleg második pihenőhelye a lengyelek büszke, viharos múltú kikötővárosa, Gdansk. Az Henri Delaunay kupa csütörtökön érkezett meg az új Lech Walesa repülőtérre, ahol az egyik fogadója a kétszeres vb-bronzérmes UEFA EURO 2012 nagykövet, a lengyel Andrzej Szarmach volt.

Az 1974-es és 1982-es világbajnokságon egyaránt harmadik helyig jutó lengyel valogatott egykori tagja, a Diabel (Ördög) becenevű Szarmach szerint lelkesítő a híres trófea látványa: “Ha látod, azt érzed, hogy a pályán a helyed, hogy harcolj érte…”

A kupával gdanski tartózkodása során lengyel hírességek sokasága fénykepezteti magát, többek között a volt profi ökölvívó világbajnok, Dariusz “Tigris” Michalczewski is pózol vele.

A serleg következő állomása Poznan lesz. A becses ereklyét 14 lengyel és ukrán városba viszik el, mielőtt útja végére ér május26-án, a Fekete-tenger partján, Odesszában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik