Foci

Tizenegy méterre volt a tizediktől a Madrid

Jupp Heynckes mágikus estéről, José Mourinho a labdarúgás szépségéről beszélt a szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő után.

Mint ismert, a Real Madrid hiába vezetett már korán 2-0-ra a Bayern München ellen, a bajorok szépítettek, majd miután a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született meg a döntés, büntetőpárbajra került sor. Ebben Manuel Neuer és Iker Casillas is két-két kísérletet is kivédett, ám spanyol oldalról Sergio Ramos is rontott (az égbe bikázott), így a Bayern jutott be másodikként a müncheni fináléba, ahol a Chelsea lesz a gárda ellenfele. Ezzel az is eldőlt, hogy a rekordgyőztes Realnak még várnia kell a tizedik BL-serlegére.

José Mourinho ahhoz képest, milyen viharosan hagyta el a pálya szélét Bastian Schweinsteiger győztes büntetője után, meglepően higgadtan értékelte a bő 120 percet.

„Megvagyok, ilyen a labdarúgás. A srácok fantasztikusan játszottak egy jó csapat ellen. Renkdívül taktikus összecsapás volt, 2-1-nél egyik fél sem akart már hibázni. Két óra elteltével már nem könnyű berúgni a büntetőt, aki odaáll, abban nincsen félsz. Büszke vagyok a játékosaimra. A legjobbak, még Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is tud hibázni – ilyen a foci, ilyen az élet. Ott akartunk lenni a fináléban, a fiúk miatt sajnálom, hogy nem jött össze, nem magam miatt. Tavaly spanyol Király Kupát nyertünk, idén behúzhatjuk a bajnokságot, szóval megint léptünk egyet előre.

Gratulálok a Bayern Münchennek, remélem a Chelsea elleni döntő remek mérkőzés lesz. A londoni az egyik volt csapatom, így remélem nyernek, de minden jót kívánok a német együttesnek. Ez a labdarúgás szépsége, sosem tudhatod, mi fog történni” – mondta Mourinho a sajtótájékoztatón. A luzitán szakember azt is elárulta, hogy nem akarja otthagyni Madridot, folytatni szeretné a megkezdett munkát.

Döntőben a Bayern München:

A győztes tréner, Jupp Heynckes természetesen övéit dicsérte, külön kiemelve Manuel Neuer pazar teljesítményét.

„Varázslatos este volt, ugyan az első 15 percben elég nagy gondjaink voltak, a csapatom végül felállt a padlóról és dominálta a meccset. Örülök a játékosaimnak és szurkolóinknak, Manuel Neuer pedig elképesztő volt: védett két büntetőt, egyet meg a léc fölé tolt a szemével. Nagyon fontos, hogy ott leszünk a BL-döntőben ugyanis kiejtettük a spanyol bajnoki cím legfőbb várományosát, 120 perc alapján pedig teljes joggal.

Alaba, Gustavo és Badstuber játéka is hiányozni fog a döntőben, ugyanakkor a Chelsea is négy labdarúgót kénytelen majd nélkülözni, így mind a két csapatnak meglesznek a gyengeségei. Ugyanakkor ott vagyunk a fináléban, semmi más nem érdekel. Iszom is erre egy pohár vörösbort” – így a győztes szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik