Foci

Terry ott lehet a BL-döntő díjátadóján

telenor-teszt(960x640).png (teszt)
telenor-teszt(960x640).png (teszt)

Csütörtökön az UEFA engedélyt adott, hogy a Barcelona elleni elődöntőben kiállított John Terry résztvegyen a díjátadón, feltéve, ha a Chelsea nyeri a trófeát.

Az Európai Labdarúgó Szövetség döntése értelmében, ha a müncheni fináléban, május 19-én a Chelsea legyőzi a Bayernta németek szerdán drámai csatában győzték le a Real Madridot -, akkor Terry is magasba emelheti a kupát, és megkapja a bajnoknak járó aranyérmet is, valamint az öltözőbe is bemehet.

A védő természetesen nem léphet pályára a döntőben, mivel a Barcelona elleni visszavágón csúnyán derékba térdelte Alexis Sánchezt, és azonnal megkapta a piros lapot. Mégis a Kékek örülhettek, ugyanis az idegenben elért 2-2-es döntetlennel, és a hazai pályán elért 1-0-s sikerükkel ők nyerték a párharcot.

Terry a kiállítása után természetesen csalódottan nyilatkozott: “Persze fájó, hogy ki kell hagynom a döntőt, de most nem ez a fontos, hanem az, hogy megnyerjük a trófeát.”

A londoni Kékek alapemberének eltiltását az UEFA május 31-én hozza nyilvánosságra, de könnyen elképzelhető, hogy ha a britek nyernék a Bajnokok Ligáját, Terry kénytelen lesz kihagyni az európai Szuperkupát, és a jövő évi kiírás első meccseit is.

A védő mellett három másik Chelsea játékos sem léphet pályára Münchenben: Ramires, Meireles és Ivanovic is harmadik sárgája miatt hagyja majd ki a döntőt. A Bayern részéről Alaba, Badstuber és Luiz Gustavo jár hasonló cipőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik