Foci

Spanyol házidöntőért küzd a Bilbao

Csütörtök este kiderül, hogy melyik két csapat játssza az Európa Liga döntőjét, és hogy két spanyol együttes lesz-e a fináléban, vagy csak egy.

Az EL-elődöntőinek első meccseire nem lehet panasz, ugyanis izgalmas, fordulatos 90 percen van túl mind a négy klub. A két párharcból elsőre úgy tűnik, a Valencia-Atlético Madrid-csata a biztosabb, mivel a Matracosok simán lefocizták a Turia-partiakat az előző héten. Hiába a 4-2-es végeredmény, a Valencia két szerencsés szituációnak köszönhette a szerzett gólokat, így ha a fővárosiak ismét lehengerlő játékukat tudják előhúzni, nem lesz kérdéses az egyik finalista kiléte.

Unai Emery, a Denevéresek trénere nyugalomra inti csapatát, mivel ha görcsössé válnak a hátrány miatt, nem utazhatnak Bukarestbe, a május 9-ei döntő helyszínére, maximum nézőként. “A múlt héten Ricardo gólja nagyon fontos volt (Costa a 92. percben szerezte a Valencia második találatát – a szerk.). Ha háromgólos hátrányban lennénk, még én is azt mondanám, hogy ez el van döntve. Így azonban mindent meg kell tennünk a sikerért, és a szurkolóinak ki kell szolgálnunk a Mestallában. Nagyon fontos, hogy uralkodjunk az érzelmeinken, nem mutathatjuk a madridiaknak, hogy idegesek vagyunk. Ha egységesek tudunk maradni, lehet esélyünk a fináléra” – nyilatkozott Emery.

“Kemény meccs lesz. Tudjuk, hogy a Valencia erős, csapat, és hiába nyertünk 4-2-re az első felvonásban, egy EL-elődöntőben már senkire nem lehet azt mondani, hogy könnyű ellenfél lenne. 90 perc választ el minket a döntőtől, így mindent bele fogunk adni.” – ezek már Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzőjének szavai.

Jóval több izgalomra számíthatunk az Athletic Bilbao, és az elődöntő egyetlen nem spanyol csapata, a Sporting Lisszabon összecsapásán, mivel Portugáliában a baszkok 1-0-ra vezettek, és sokáig úgy tűnt, egygólos előnyről várhatják a második felvonást. Ennek ellenére a hazaiak négy perc alatt megfordították a meccset, így biztosra vehető, hogy a San Memés gyepét felszántják majd a csapatok.

“Ezek a fontos meccsek mindíg bizonyos elvárásokat tűznek ki egy csapat elé. Így vagyunk ezzel mi is. Nem mindíg a legjobb csapatnak sikerül nyernie, de most azon leszünk, hogy mi legyünk a legjobbak. Készen állunk, várjuk a Sportingot, ugyanis úgy nyerhetsz a legkönnyebben, ha másra sem gondolsz, csak a győzelemre” – mondta a baszkok trénere, Marco Bielsa.

Kollégája, Ricardo Sa Pinto természetesen bizakodva tekint a második 90 perc felé, hiszen 2-1-re vezetnek a párharcban: “Nem hiszem, hogy a Bilbao változtatni fog a játékstílusán. Ugyanúgy fognak majd játszani, mint ahogy tették azt idegenben is, támadólag fognak fellépni. Azon vagyunk, hogy megállítsuk őket.”

Ha mégsem sikerül a portugál zöld-fehérnek megállítani a Bilbao félelmetes támadóalakzatát, akkor Bukarestben spanyol házidöntőt rendeznek két hét múlva.

Élő közvetítés a Valencia-Atlético Madrid Európa Liga elődöntőről ma este 20 óra 55 perckor a Story4-en!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik