Foci

Guardiola pénteken elárulja, hogyan tovább

A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője pénteken tárgyal a klub elnökével, és pontot tesz a sorsáról folytatott találgatások végére.

A spanyol bajnokágban a Real Madrid ellen elszenvedett vereség, valamint a Bajnokok Ligájában a Chelsea-vel szemben elbukott elődöntő után felerősödtek azok a hangok, amelyek a katalán csapat mesterének, Josep Guardiolának a távozásáról szólnak.

A tréner, aki az elmúlt években mindent megnyert a Barcelonával, és olyan magasságokba emelte a csapat sokpasszos játékát, amely után többen minden idők legjobb együtteséről beszélnek, többször hangoztatta, hogy ha egyszer elhagyja a klubot, bizonyára pihenni fog egy új feladatig.

Most azonban több élcsapat is gondokkal küzd, például a Chelsea, amely a SkySport szerint egy reális lehetőség lehet Pep Guardiola számára (mások a Milant emlegetik). Roberto Di Matteo parádés menetelésbe kezdett az angolok kispadján André Villas-Boas távozását követően, de minden bizonnyal Roman Abramovic tulajdonos nevesebb edzőt ültetne a csapat kispadjára.

“Ebben a helyzetben sok mindent meg kell beszélünk, nemcsak a vezetőséggel, hanem a játékosokkal is. Meg kell tudnunk, hogyan élik meg érzelmileg a két vereséget. Titóval el fogjuk dönteni, mit kell tennünk” – utalt másodedzőjére, Tito Vilanovára Guardiola. “Megyünk a Rayo Vallecanóhoz a hétvégén, és mi még mindig a Barcelona vagyunk, folytatni kell a munkánkat. Pénteken találkozunk a klub elnökével, és mindenről fogunk beszélni. Meg fogjuk hozni azokat a döntéseket, amelyeket meg kell” – így a sikeredző.

Hogy ez a döntés milyen irányú lesz, még nem tudni, utalhat a távozásra is. Josep Guardiola 2008 óta irányítja a Barcelonát. Ez idő alatt háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, egy alkalommal a spanyol kupát, háromszor a spanyol Szuperkupát, kétszer a Bajnokok Ligáját, kétszer az európai Szuperkupát, kétszer a klubvilágbajnokságot.

Már az utódjáról is találgatások kezdődtek, felmerült Laurent Blanc és André Villas-Boas neve is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik