Foci

Rajczit négy meccsre eltiltották

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi tanácsa visszaesőként komoly büntetést szabott ki az Újpest fegyelmezetlen támadójára.

A szövetség weboldalán részletezi a friss fegyelmi határozatokat. A hétvégén a ZTE csapatából két játékost is kiállítottak a Videoton elleni mérkőzésen.

A zalaegerszegiek kiállított kapusát, Safet Jahicot, valamint csapattársát, Leon Panikvart augusztus 31-ig eltiltotta a mérkőzésektől. Az első félidő hajrájában a játékvezető – az asszisztense jelzése nyomán – a Videoton javára ítélt büntetőt. Panikvar ezután a labdával mellkason lőtte a partjelzőt, a bíró azonban nem neki, hanem Milan Bogunovicnak mutatta fel a piros lapot, Jahic pedig emiatt vehemensen rátámadt a játékvezetőre, aki őt is kiállította. A testület keddi ülésén a valóban vétkes Panikvar tettét szankcionálta.

A tanács döntése értelmében Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője a csapat soron következő három NB I-es bajnoki találkozóján nem ülhet le a kispadra, és az öltözőbe sem mehet be. A zalai szurkolók rendzavarása miatt a sereghajtó és már kiesett ZTE-nek 100 ezer forintot kell fizetnie.

A fegyelmi tanács Rajczi Pétert (Újpest) – mint visszaesőt – négy, Pekár Lászlót (Kecskemét) kettő, Korhut Mihályt (DVSC), Gohér Gergőt (Diósgyőr), Youcef Sekourt (Diósgyőr), Sváb Dánielt (FTC), valamint Vaskó Tamást (Fehérvár) pedig egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltással büntette.

Rajczi így nem játszhat majd a Ferencváros elleni bajnokin sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik