Foci

Mourinho kicsit üzent Kassai Viktornak

A Real Madrid vezetőedzője szerint a magyar játékvezető nagy bíró, aki megfelelően osztogatja majd a lapokat a szerda esti, Bayern elleni BL-elődöntőben.

Magyar főszereplői is lesznek a szerda esti Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágónak. A találkozót Kassai Viktor vezeti.

A tavalyi BL-döntőn (Barcelona-Manchester United) is közreműködő Kassai asszisztensei Ring György és Erős Gábor lesznek, de Vad II István, Bognár Tamás és Fábián Mihály is segít majd az elsőszámú magyar játékvezetőnek.

A mérkőzés beharangozója ide kattintva olvasható el, a meccset felvezető sajtótájékoztatón a két vezetőedző, José Mourinho és Jupp Heynckes is hatalmas meccsről, a futball ünnepéről beszélt. A pepsifoci összeállítása szerint másról is szó esett, méghozzá Kassai Viktor játékvezetőről.

“Egy játékos nem lehet olyan önző, hogy arra gondoljon, mi lesz, ha ő nem játszhat emiatt a döntőben. Ezt el kell felejteni és azt várjuk a játékvezetőtől, hogy csak a megérdemelt helyzetben ossza a lapokat, az apróságokért ne, azokat a szituációkat neki is kerülnie kell. A játékvezető ugyanakkor egy nagy bíró, biztos, hogy a szabályok és a közös érdek szellemében fog eljárni” – mondta Mourinho Kassairól.

A Marca című lap megjegyzi, hogy Kassai bár rengeteg meccset vezetett már a nemzetközi porondon, a Realt eddig elkerülte. Négy győzelem, 3 vereség és 1 döntetlen a mérlege spanyol szempontból a Bajnokok Ligájában Kassainak.

Német oldalon sem mennek el szó nélkül a tavaly a világ legjobbjának választott Kassai mellett: a Kicker magazin emlékeztet a Bayern-Manchester City mérkőzésre, ahol Kassai két 11-est sem adott meg az angoloknak, de felidézik az Inter-Bayern találkozót is, amit viszont kiválóan vezetett le.

A lap emlékeztet arra is, hogy a magyar játékvezető nemcsak angolul és magyarul, hanem németül is beszél, nem árt tehát figyelni a káromkodásokra.

A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik, a DigiSport közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik