Foci

Korosztályos döntetlen az olaszokkal

A májusi Eb-elitkörre készülő magyar U19-es labdarúgó-válogatott Telkiben gólnélküli döntetlent játszott az olasz fiatalokkal.

Az Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-es válogatott szerda délben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a májusi, szerbiai viadal előtt. A vendég olasz együttes szakmai stábjának tagjaként ott volt Telkiben Arrigo Sacchi, az AC Milan és az olasz válogatott egykori szakvezetője, Alberigo Evani, a Milan és az olasz válogatott egykori játékosa a vendégek vezetőedzőjeként foglalt helyet a kispadon. A májusi elitkörben a mieinkkel egy Eb-selejtező csoportban szereplő németek megfigyelője Horst Hrubesch, 21-szeres német válogatott labdarúgó volt.

A szintén az elitkörre készülő olaszok kezdtek jobban, a félidő első felében az agresszívan letámadó vendégek többször is eljutottak a magyar kapu elé, a hazai védőiknek és Dombó Dávid kapusnak gyakran akadt dolga. A félidő
felénél kiegyenlítetté vált a játék, sőt, az utolsó negyedórában már Tuboly Frigyes szövetségi edző csapata irányított, ekkor jórészt az olaszok kapuja előtt zajlott a játék. A legnagyobb lehetőség Szécsi Márk előtt adódott a 45. percben, de lövése után a labda elgurult a jobb kapufa mellett. 

A 48. percben egy gyors akció végén Szécsi az olasz kapuba emelt, ám a játékvezető nem adta meg a gólt, hanem magyar szabadrúgást ítélt. Az 51.percben Adorján Krisztián 17 méterről, szabadrúgásból lőtt fölé, majd egy perccel később egy olasz akció végén kevéssel kerülte el a magyar kaput a labda. A folytatásban is nagy iramú, színvonalas, változatos volt a játék, mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, a védelmek azonban jól zártak, maradt a 0-0.

Eredmény – U19-es válogatott felkészülési mérkőzés, Telki Edzőközpont

Magyarország-Olaszország 0-0

A magyar U19-es csapat: Dombó Dávid (Abu Attila, 46.) – Pál Dávid, Tóth Ferenc, Czégel Máté, Paku Roland (Poór Patrik, 23.) – Hajdú Ádám (Patvaros Zsolt, 60.), Adorján Krisztián (Király Patrik, 52.), Szécsi Márk – Vass Patrik (Erdélyi László, 69.), Pekár László, Radó András (Holman Dávid, 46.)

Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid (Abu Attila, 46.) – Pál Dávid, Tóth Ferenc, Czégel Máté, Paku Roland (Poór Patrik, 23.) – Hajdú Ádám (Patvaros Zsolt, 60.), Adorján Krisztián (Király Patrik, 52.), Szécsi Márk – Vass Patrik (Erdélyi László, 69.), Pekár László, Radó András (Holman Dávid, 46.) összeállításban szerepeltette csapatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik