Foci

Kikapott a Lazio, veszélyben a harmadik helyük

Novarába utaztak a fővárosiak, ahol meglepetésre 2-1-re kikaptak az olasz labdarúgó-bajnokság korábban elhalasztott fordulójában.

A csapatoknak a 33. fordulót kell bepótolniuk, melyet az Olasz Labdarúgó Szövetség Piermario Morosini, a Livorno játékosának tragikus halála miatt halaszott el
A kiesés ellen menekülő Novara a játéknap első találkozóján nagyon bekezdett, Lisuzzo révén többször is veszélyt jelentettek Marchetti kapujára. A vezető találatot azonban mégsem a hazaiak egyik támadója szerezte meg, hanem a Lazio védője, Diakite, aki saját kapujába talált be (1-0).

Még a szünet előtt helyre tette a világ rendjét a fővárosi alakulat, és Candreva egalizálni tudott. Nagyon fontos a római Sasok számára a három bajnoki pont, ugyanis az üldöző Udinese látótávolságon belül van, így ha a Lazio szeretné megtartani biztos Bajnokok Ligájás szereplést, akkor más eredmény nem elfogadható számukra a hátralévő fordulókban, mint a győzelem.

Ennek ellenére a második játékrész mégis a hazaiakról szólt, és a csereként beállt Mascara végleg eldöntötte a mérkőzés kimenetelét.

Ezzel a győzelemmel a Novara a még mindíg utolsó előtti, de négy fordulóval a zárás előtt már csak nyolc pont a hátránya a 17. Genoával szemben. A Lazio maradt a harmadik, de ha késő délután az Udinese győztesen hagyja el a gyepet az Inter ellen, pontszámban beéri a rómaiakat.

Eredmény – Seria A, 33. – elhalasztott – forduló
Novara-Lazio 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Diakite (35., öngól), Marcara (79.) illetve Candreva (37.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik