Foci

Hátrányból fordított az Inter

Az Internazionale Wesley Sneijder duplájának is köszönhetően, idegenben 3-1-re legyőzte az Udinesét, a Seria A elhalasztott fordulójában.

A csapatoknak a 33. fordulót kell bepótolniuk, melyet az Olasz Labdarúgó Szövetség Piermario Morosini, a Livorno játékosának tragikus halála miatt halaszott el.

A játéknapon korábban már véget ért egy találkozó: a Novara meglepetésre legyőzte a vendég Laziót. A fővárosiak botlásával az Udinese járt volna jól, ugyanis ha nyernek az Inter ellen, pontszámban beérik a harmadik Sasokat. Mint az később kiderült, ez pusztán csak fikció, ugyanis hiába vezettek 1-0-ra az udinei fekete-fehérek – Danilo már a 6. percben betalált -, Sneijder 18 perc alatt kettőt vágott, majd még a szünet előtt Alvarez is feliratkozott a góllövők közé. Nagyon fontos három pontot szereztek ezzel a milánóiak, ugyanis feljöttek az ötödik helyre, megelőzve az Udinesét.

A Lazio a forduló végeztével újabb üldözőkre talált, ugyanis a bronzérmes pozíciót már a Napoli is ostromozza: egy pont választja el a délieket a rómaiaktól, miután Hamsik és Cavani góljaival magabiztos győzelemet arattak a Lecce otthonában.

Az Olimpiai Stadionban szenvedett vereséget a Roma, a Fiorentina ellen: Jovetic és Totti góljai után még döntetlen volt az állás, de Lazzari a 92. percben a lilák javára fordította a találkozót. A történethez tartozik, hogy a rómaiaktól Osvaldót a 93. percben kiállíotta a játékvezető.

Palermóból győztesen távozott a Parma, míg a Bologna a Siena ellen mentett pontot.

Eredmények – Seria A, 33. – elhalasztott – forduló

Udinese-Internazionale 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Danilo (6.) illetve Sneijder (10., 28.), Alvarez (37.)

Lecce-Napoli 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Hamsik (5.), Cavani (51.)

AS Roma-Fioentina 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Totti (71.) illetve Jovetic (2.), Lazzari (92.)
Piros lap: Osvaldo (93.)

Palermo-Parma 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Hernandez (6.) illetve Okaka Chuka (55.), Biabiany (70.)

Siena-Bologna 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Destro (52.) illetve Diamanti (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik