Foci

A Bayern lemásolná a Chelsea bravúrját

A Real Madrid 2-1-es hátrányból fogadja a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntő visszavágóján.

A Barcelona kiesett, így nem lesz El Clásico a Bajnokok Ligája 2011-12-es szezonjának döntőjében. Ehhez persze az is kellett volna, hogy a Real Madrid kiverje a Bayern Münchent.

A Bundesliga elsőségről lemaradó (a Dortmund megvédte címét) Bayern azért hajt a szokásosnál is fokozottabban ebben az évben a BL-ben, mert a május 19-i döntőt a müncheni Allianz Arénában játsszák majd. Az első mérkőzésen a németek Gomez 91. percben szerzett góljával 2-1-re verték a királyi gárdát.

A Real Madrid azóta stabilizálta magát a spanyol bajnokság tabellájának élén, hiszen idegenben verte meg a Barcelonát, így ha a hazai sikereket nézzük, talán nagyobb önbizalommal várhatják a szerda esti mérkőzést.

“Nem kérek semmi plusz dolgot a szurkolóinktól, azt kell megadniuk a játékosaimnak, amit ők szeretnének. A legfontosabb dolog az, hogy tudd, milyen a csapatod, és a gyengéit minél inkább elrejtsd. Mi tudjuk, mit akarunk, és azt is tudom, a Bayern mit szeretne. A németek tudják, ha nem rúgnak gólt, kiesnek. Szerintem betalálnak. A Barcelona elleni siker semmit sem ér, ha végül nem nyerjük meg a bajnokságot.

Ez egy maratoni szezon, a BL is az, szeretnénk döntőbe jutni. A Bayern nagyon erős gárda, a csapategységben van az ereje. Látom a játékosokon, hogy izgatottak, mint korábban az Interben is akkori játékosaim. A Realnál eltöltött eddigi időszak alatt szerzett tapasztalatok jobb edzővé tettek, sokat fejlődtem. Több országban, sok fajta játékossal dolgoztam, mindenhol nyerni szerettem volna. Most nyerhetünk egy vagy két trófeát, de elveszíthetjük mindkettőt. A futball szépsége ez, és emiatt ősz a hajam” – nyilatkozta José Mourinho, aki azt Interrel és a Portóval már megnyerte korábban a Bajnokok Ligáját.

“Szerda este a futball ünnepének leszünk aktív részesei. Nem arra kell gondolnunk, hogy a Real Barcelonában is nyerni tudott. Ismerem a Bernabeu atmoszféráját, hiszen dolgoztam, itt, mondhatom, nagyon különleges. Pozitív élmények kötnek ide, bár a Real edzőjének pokoli nehéz volt lenni, és ez azt hiszem, ma is így van. A Madridnak gólt kell lőnie ahhoz, hopgy továbbjusson, de mi is képesek vagyunk erre. A Realnak nagy a támadójátéka, nem véletlen, hogy a spanyol bajnokságban 109, az összes sorozatot nézve pedig már 150 gólnál járnak. Tudjuk, de mi sem feltartott kézzel megyünk a pályára, fel vagyunk készülve akár a hosszabbításra is” – mondta Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd!

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó

Real Madrid – Bayern München – 20 óra 45 perc (DigiSport)

Az első mérkőzésen: 1-2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik