Foci

Nagy bajban a Rangers

A Skót Labdarúgó-szövetség súlyosan megbüntette a csőd közelében járó csapatot és annak tulajdonosát, Craig Whyte-ot.

Hónapok óta súlyos anyagi gondokkal küzd a skót első osztályú labdarúgó csapat, a Rangers. A helyzet csak romlott, amióta a fanatikus szurkolóból a klub tulajává vált Craig Whyte átvette az irányítást. A Skót Labdarúgó-szövetség szerint a Rangers vezetősége több ponton is megszegte az adminisztratív szabályokat, valamint Craig Whyte visszaélt a szurkolók hűségével, amikor jelzálogosította a jegyek értékesítését. Ezzel gyakorlatilag csőd közeli helyzetbe sodorta a klubot.

A szövetség első fokon egy évre megtiltotta a Rangersnek, hogy profi játékosokat igazoljon. Keretét csupán tizennyolc évnél fiatalabb játékosokkal bővítheti. Valamint 160 ezer font pénzbüntetést szabott ki. A klub tulajdonosát – aki korábban már többször keveredett kétes üzletekbe – örökre eltiltotta és 200 ezer font megfizetésére kötelezte.

A klub jelenleg a második helyért küzd a bajnokságban, és ez a botrány minden bizonnyal visszaveti majd a csapat teljesítményét.

A Rangers szurkolóit – akik a végsőkig kitartanak a csapat mellett – sokkolta a hír, hiszen ha „bedöntik” a klubot, évekig nincs esély a felemelkedésre. Whyte több fenyegetést is kapott az interneten, melyben a szurkolók a legkülönfélébb megtorlásokat helyezik kilátásba.

A Rangers igazgatója azonban bízik benne, hogy hamarosan lezárul ez a csúnya ügy és végre folytatódhat az érdemi munka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik