Foci

Két meccsre bezárták a Genoa stadionját

A vasárnapi szurkolói rendbontás miatt az Olasz Labdarúgó Szövetség úgy határozott, a Genoa utolsó két hazai mérkőzése zártkapus lesz.

Közel egy órán át állt a játék a Luigi Ferrarisban, miután a feldühödött szurkolók – ekkor a vendég Siena már 4-0-ra vezetett a hazaiak ellen – elkezdtek különböző tárgyakat bedobálni a pályára, a többi között pirotechnikai eszközöket is, majd a lelátót a pályától elválasztó plexifalra is felmásztak.

A Genoa játékosai, és később maga a klub elnöke is hiába kérte a szurkolókat, fejezzék ezt be, mert ők járnak rosszul, a huligánok a hazaiakat arra szólították fel, hogy vegyék le a mezeket, mert ilyen játékkal nem méltóak arra, hogy magukra húzzák a bordó-kék szerelést.

Majd miután a rendőrség is közbeavatkozott, az indulatok lecsillapodtak, és folytatódhatott a mérkőzés, melyet végül 4-1-re nyert meg a Siena: a Genoa szépítő gólját is a vendégek jegyezték, mivel Del Grosso saját kapujába talált be.

A botrányos meccs után menesztették a kikötőváros csapatának edzőjét, így az utolsó fordulókra Luigi de Canio ülhet le a kispadra, és próbálhatja meg a bennmaradást kiharcolni, ugyanis a Genoa egy pontra van a kiesőzónától.

A szövetség határozata szerint, ráadásul a Cagliari és Palermo elleni hazai találkozó zárt kapuk mögött zajlik majd.

Az ultrák így fejezték ki véleményüket a pocsék eredményről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik