Foci

Guardiola: Higgyenek nekem, döntősök leszünk

Pep Guardiola, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője biztos benne, hogy együttese bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Kedden este kiderül, hogy ki jut be elsőként a BL 2011-12-es kiírásának müncheni fináléjába. A Barcelona számít toronymagas esélyesnek még úgy is, hogy a Chelsea hazai pályán 1-0-ra legyőzte a katalán gárdát. Igen ám, csakhogy a Barca szombaton a Real Madridtól is kikapott hazai pályán, márpedig úgy tűnik így a bajnoki címről idén lemondhat, maradt a spanyol Király Kupa és a Bajnokok Ligája.

„Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy bejutunk a döntőbe. Több száz okom van arra, hogy ezt higgyem: a játékosaim legyőzik a Chelsea-t. Persze benne van a pakliban ennek az ellenkezője is, de a hitet azt ne vegyék el tőlünk. Nagyon nehéz ez az elődöntő, az első összecsapás pedig csalódás volt, de nem gondolhatunk rá. A fiúk győzelemre fognak játszani és semmi kétségem afelől, hogy ott leszünk Münchenben” – mondta Pep Guardiola a hétfői sajtótájékoztatón.

„Nem tudom, hogy edzői pályafutásom legnagyobb kihívása-e ez. Mindig optimistán állok a dolgok elébe, mert megvan a hitem ebben a csapatban és a labdarúgóimban. Ha kikapunk, vagy döntetlent játszunk az persze fájdalmas pár napig, de tudom, hogy utána is mindent meg fogunk tenni a sikerért. Óvatosnak kell lennünk, tisztában vagyunk a Chelsea erejével, meg kell találnunk a módját, hogy helyzeteket alakítsunk ki és gólokat szerezzünk. Ez a kulcsa mindennek: gólokat kell lőnünk és hatástalanítani a Chelsea erősségeit” – folytatta a barcelonai sikeredző.

A túloldalon Roberto Di Matteo, a Chelsea ideiglenes menedzsere szerint mind a két félnek 50 százalék esélye van a fináléba kerülésre.

„Előnyben vagyunk ugyan, de azért mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz feladat elébe nézünk. Gólt kell, hogy szerezzünk, ezáltal növelve az esélyeinket, gólnélküli döntetlenre játszani rendkívül kemény lenne. A Barcelona mindig rengeteg helyzetet dolgoz ki az ellenfeleivel szemben, ezek számát kellene lecsökkentenünk, ugyanakkor szerintem nekünk is meglesznek a lehetőségeink. Hiszem, hogy be tudunk jutni a fináléba, melyhez szerencsére is lesz szükségünk, de azt hiszem mindenkinek” – mondta a Chelsea-t poraiból feltámasztó szakember.

Bajnokok Ligája – elődöntő, 2. mérkőzés

Barcelona – Chelsea – TV: TV2, 20 óra 45

Az első mérkőzést a Chelsea nyerte 1-0-ra.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik