Foci

Magyar sikerek Belgiumban és Görögországban

Az Anderlecht és a Racing Genk a belga labdarúgó-bajnokság rájátszásában, az Olympiakosz és a Panathinaikosz a görög pontvadászatban diadalmaskodott.

Belgiumban már javában zajlik a felsőházi rájátszás, az Anderlecht pedig amióta elkezdődött a playoff-szakasz, azóta nem tágít az első helyről. Juhász Rolandék vasárnap este a Club Brugge otthonában játszottak rangadót, Mbokani 16. percben szerzett góljával pedig nyerni is tudtak 1-0-ra. A magyar válogatott védő természetesen végigjátszotta a 90 percet.

Mindeközben a Racing Genk feljött a harmadik helyre, igaz nem volt ez egy sétagalopp a KRC részéről. Tchite már a 4. percben mattolta Köteles Lászlót, majd a magyar kapus büntetőt érő szabálytalanságát torolta meg Buyens. A második félidőben aztán hármat is lőttek a hazaiak, 3-2-re nyert a Genk. Tőzsér Dániel a 86. percben állt be csereként.

Görögországban mindeközben a bajnokság utolsó fordulóját rendezték. A Panathinaikosz Rudolf Gergellyel a kezdőben nyert 4-0-ra a Panaitolikosz ellen hazai pályán, a magyar válogatott támadó 67 percet töltött a pályán. Megyeri Balázs csak a kispadról nézte végig az Olympiakosz 1-0-s idegenbeli sikerét.

A hellén pontvadászatban hamarosan indul a rájátszás, a Pana mellett a PAOK, az Atromitosz és az AEK Athén érintett a szakaszban, melynek során egy oda-visszavágós körben osztják el a csapatok az európai kupahelyeket. Az első a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében lesz érdekelt, míg az utolsó az Európa Liga második selejtezőkörében. Rudolf csapata várhatja előnyből a rajtot, a Panathinaikosznak ugyanis 4 pontja van, a többieknek 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik