Foci

Szurkolói miatt majdnem egy órát állt a Genoa meccse

A Siena 50 perc után már 4-0-ra vezetett a Genoa otthonában, és ezt sok szurkoló nem bírta idegekkel.

Az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzései közül, kétségtelenül a Genoa-Siena összecsapás hozta a legfordulatosabb forgatókönyvet: egy játékrész alatt három gólt is berámoltak a vendégek Frey kapujába. Brienza 20 perc alatt duplázott, de Destro és Giorgi is eredményes tudott lenni. Ez kiverte a biztosítékot a hazai szurkolóknál, és több fáklyát és füstbombát is bedobtak a pályára. Ezért a játékvezető felfüggesztette a találkozót, és a játékosokat az öltözőbe küldte. Azonban a hazaiak kint maradtak a gyepen, és a Genoa elnökével együtt a szurkolókat győzködték. A goal.com információ szerint a hálóőr Frey például a helyi ultrákat így próbálta meg jobb belátásra bírni: “Be kell fejeznünk a találkozót, különben elbukjuk a pontokat”. Több mint 45 perc után a spori úgy döntött, folytatódhat a meccs: a Genoa csak szépíteni tudott, igaz azt is egy öngól után. A hazaiak biztos, hogy komoly büntetésre számíthatnak az olasz szövetségtől.

Az AC Milan úgy játszott 1-1-es döntetlent, hogy az első félidőben még hátrányban voltak a Bologna ellen, ugyanis Ramirez egy súlyos védelmi hiba után gólt ünnepelhetett. A szünet után hiába nyomott a Milan, nem sikerült kiegyenlíteni az állást, sőt, a 84. percben Bonera második sárgája után még nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak. A lefújás előtti utolsó pillanatban azonban érkezett a lesipuskás Ibrahimovic (1-1). Ezzel a döntetlennel a piros-feketék csak beérték a listavezető Juventust, megelőzni nem sikerült a Zebrákat.

A ligautolsó Cesena a 2-2 után otthon tartott egy pontot a Palermo ellen, míg a Lazio-Lecce találkozón csak az utolsó tíz percben esett gól, de akkor kettő is: előbb Matuzalem fejjel volt eredményes a 82. percben, majd nyolc minutummal később Bojinov egalizált. A Lazio maradt a harmadik, a Lecce még mindíg a legjobb kieső.

 

Eredmények – Seria A, 33. forduló

Genoa-Siena 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Del Grosso (79.-öngól) illetve Brienza (17., 37.), Destro (19.), Giorgi (49.)

Cesena-Palermo 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Santana (26.), Rennella (28.) illetve Bertolo (20.), Silvestre (45+2.)

AC Milan-Bologna 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ibrahimovic (90.) illetve Ramirez (26.)
Piros lap: Bonera (84.)

Lazio-Lecce 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Matuzalem (82.) illetve Bonera (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik