Foci

Nyert a Loki és újra első

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Debreceni VSC hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt, így visszavette a tabella eslő helyét a Győrtől.

A Győr hazai győzelme miatt eredménykényszer alatt játszott a Loki, ugyanis az ETO egy ponttal átvette a vezetést a tabellán. Így nem is volt kérdéses, hogy Kondás Elemér milyen taktivál küldte pályára fiait: nyolc perc után, szinte első helyzetéből megszerezte a vezetést a Debrecen. A védő Korhut egy visszagurított labdát vágott nagy erővel a léc alá úgy, hogy Hajduch nem tehetett semmit (1-0).

Sok helyzet azért nem akadt az első játékrészben, de azzal a kevéssel jól gazdálkodott a cívisvárosi csapat: Szakály centerezése Meyét találta meg, aki fejjel volt eredményes (2-0), Arról, hogy nyugodtan vonulhassanak öltőzbe a piros-fehérek Bouadla tett, mivel szabadrúgása védhetetlenül vágódott a gólvonal mögé (3-0).

A szünet után hiába próbálkozott a Rákóczi, alig jutottak el a Loki kapujáig, ha valakit ki kellene emelni, akkor Grumic és Sedlak volt az, aki előtt legalább adódott egy-egy lehetőség. Ellenben a DVSC továbbra is támadásban maradt, Bódi, Korhut és Yannick is több alkalommal tesztelte Hajduch kapust, de gólt már nem sikerült a hazaiaknak szerezniük, viszont egy kiállítást még begyűjtöttek: Korhut utolsó emberként szabálytalankodott Gujiccsal szemben, amiért villant a piros kártya.

Győzelmével a Loki visszavette a bajnoki első helyet, és két ponttal előzik meg a győrieket. A következő fordulóban a Debrecen Miskolcra látogat, míg az ETO Kecskemétre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Korhut (7.), Meye (28.), Bouadla (36.)

Debrecen: Novakovic – Nagy Z.(Ramos, 70.), Máté P., Mészáros, Korhut – Bódi (Yannick, 62.), Szakály, Varga J., Bouadla – Kulcsár, Meye (Farkas Balázs, 75.)

Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Zsók(Hegedűs, 53.), Bank, Jánvári – Sedlak, Addo – Diallo (Graszl, 56.), Balázs, Farkas P. (Gujic, 66.) – Grumic.

Sárga lap: Máté (89.), ill. Farkas (34.), Jánvári (35.)

Piros lap: Korhut (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik