Foci

Kikapott a Liverpool, zárkózik a City

A Liverpool labdarúgócsapata 1-0-s vereséget szenvedett el a WBA ellen, míg a Manchester City 2-0-s győzelemmel küldte a Wolvest a másodosztályba.

A múlt heti Everton feletti FA-kupa elődöntő diadalt követően az hazai környezetben léphettek pályára a Vörösök a West Bromwich Albion ellen az angol bajnokság 35. fordulójában. Kenny Dalglish alakulata az egész mérkőzés során győzelemre törekedett, amit mi sem mutat jobban, mint a meccs során eltüzelt 34 kapura lövésük.

A birminghamiek ennek ellenére túljártak a Pool eszén. A 75. percben Odemwingie talált be a hazaiak kapujába, a Liverpoolnak viszont a hátralévő negyed órában sem sikerült gólt szereznie. Gerrardék az újabb blama után továbbra is a nyolcadik helyen szerénykednek, az Albion pedig egészen a tízedik helyig ugrott előre.

A játéknap korábbi találkozóján a Manchester United értékes pontokat vesztett hazai pályán. Ennek tudatában küldte pályára fiait Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere. A Citizens a Wolverhampton elleni idegenbeli összecsapást megelőzően hat ponttal s egy meccsel kevesebbet játszva állt a Vörös Ördögök mögött a tabella második helyén. A Farkasok a meccset megelőzően ugyan elméletileg még nem, de gyakorlatilag már a másodosztályban érezhették magukat. A papírformának megfelelően győzött a City. A 2-0-s eredmény Agüero és Nasri góljaival állt be, így az élen három pontra csökkent a differencia a két rivális között.

Ami pedig a Wolvest illeti: velük jövőre csak a másodosztályban találkozhatunk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik