Foci

Guardiola gratulált a Madrid bajnoki címéhez

A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője csalódott a vereség miatt és már a Bajnokok Ligájára készül.

Amint arról már írtunk, a Real Madrid a 219. El Clásicón Barcelonában tudott nyerni 2-1-re szombaton este. A blancóknak ez volt mindössze a második sikerük az ősi rivális ellen azóta, amióta Pep Guardiola 2008-ban átvette a csapat irányítását. A fővárosiak ezzel nagyot léptek a bajnoki cím felé, ugyanis négy fordulóval a bajnokság vége előtt hét ponttal vezetik a tabellát. Nézzük, hogyan látták a főszereplők a történéseket.

„Először is gratulálok a Madridnak, hogy megnyerték a meccset, és hogy megszilárdították a bajnoki címüket. Jól kezeltük a Real kontráit, nem tudtak sok helyzetet kialakítani, de összességében többet tettek a győzelemért. Sajnálom a szurkolóinkat, de a játékosaim mindent megtettek, most is és az elmúlt négy évben egyaránt, így remélem a drukkerek megértik a helyzetet. Most a csapat pihenhet egy kicsit, aztán már a Chelsea-re kell fókuszálniuk, hogy megfelelő állapotban fogadjuk őket” – értékelte a szombat estét Guardiola.

A meccs fontosabb jelenetei:


Madridi oldalról José Mourinho jobb keze, Aitor Karanka nyilatkozott a találkozót követő sajtótájékoztatón. Az asszisztens Cristiano Ronaldót és Mesut Özilt dicsérte, majd kijelentette, hogy a bajnoki cím még nem dőlt el.

„Számomra Cristiano a világ legjobbja, ő szállítja nekünk a legnagyszerűbb pillanatokat. Mint az előző idényben a Király Kupát is. Özil is nagyszerűen játszott, ez nagyon fontos három pont volt számunkra és a visszaigazolása annak, hogy érdemes folytatni a kemény munkát. Azért is, mert a bajnokság még nem dőlt el, további meccsek várnak ránk. Most a BL-re kell fókuszálnunk, fordítanunk kell a Bayern München ellen. Mindannyian tudjuk, milyen a Bernabéu hangulata.”

A meccs egyik főszereplője, a győztes gólt jegyző Cristiano Ronaldo így emlékezett vissza a 90 percre: „Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, gratulálni szeretnék a csapattársaimnak, akik fantasztikusan játszottak, megérdemelt az eredményünk. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy nyertünk a Nou Campban és lőtt gólok tekintetében La Liga-rekordot döntöttünk.”

A luzitán annak is örülhet, hogy Lionel Messivel fojtatott különcsatájában is lépéselőnybe került. Míg az argentin eddig 41 bajnoki gólnál jár, addig Ronaldo már 42-nél. Érdekesség, hogy a rekordot épp a portugál állította fel az előző szezonban, akkor 40-et hintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik