Foci

Drámai találkozón pontokat veszített a United

Lüktető iramú meccsen ért el 4-4-es döntetlent az Everton a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában.

A huszadik bajnoki címükre vágyó Vörös Ördögök a hetedik helyen álló Everton fogadták vasárnap az Old Trafford stadionban. A liverpooliak szervezetten játszottak, s a 34. percben Jelavic góljával előnybe is kerültek. Sir Alex Ferguson fiai azonban nem adták könnyen magukat: hét perccel az Everton találatát követően Rooney bólintott Howard kapujába.

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak. Az 57. percben előbb Welbeck átlövéséből született gól, majd a négy percre rá Nani egy gyönyörű egyérintős játék után növelte két egységre a különbséget.

A 67. percben Fellaini csökkentette az Everton hátrányát, ám a kétgólos differenciát két perccel később Rooney visszaállította. A három pontot szinte már a zsebükben érezhették a vendéglátók, ám David Moyes alakulata nem adta fel. A 85. percben Jelavic, két perccel később Pienaar is betalált De Gea kapujába, s válasz már nem érkezett manchesteri oldalról.

A United ugyan hat pontra növelte előnyét a városi rivális City előtt az első helyen, de ha Mancini gárdája délután nyerni tud a Wolverhampton otthonában, akkor a jövő heti városi derbi előtt három pontra csökken a különbség a két gigász között.

Kétgólos előnyről ikszelt a United:

Eredmény – Premier League, 35. forduló
Manchester United-Everton 4-4 (1-1)
Gólszerzők: Rooney (41., 69.),  Welbeck (57.), Nani (60.) illetve Jelavic (33., 83), Fellaini (67.), Pienaar (85.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik