Foci

A Juve lenullázta a Romát

Az olasz bajnoki listavezető Juventus Torinóban 4-0-ra győzött az AS Roma ellen, és ezzel négy pontra növelte előnyét a Milannal szemben.

Mivel az AC Milan 1-1-et játszott a Bolognával, a Zebráknak komoly lehetőségük lett arra, hogy meglépjenek az üldözőjüktől.

Ennek az AS Roma itta meg a levét, de csúnyán. A Juve már a 8. percben 2-0-ra vezetett, mindkét gólt Arturo Vidal szerezte, mindkettő szép találat volt. A Farkasok negyed óra múltán tértek magukhoz, de akor jött csak az igazi feketeleves.

Marchisio sípcsontja koccant a kapuséval, majd lendületesen dobta fel magát az ötösnél, a játékvezető befújta, Stekelenburg piros lapot kapott, a Juve pedig 11-eshez jutott. A frissen beállt Curci Pirlo büntetőjét kiütötte, pechjére pont az ítéletvégrehajtó elé, aki másodszorra bepattintotta a labdát, 3-0, emberelőnyben a Juventus, eldőlt a meccs.

A fordulás után nem sokkal a hazaiak teljessé tették a római szégyent, Marchisio 18 méterről lőtte a negyediket. A 60. percben a kispadon ücsörgő Del Piero, Totti párosból a hazai klasszist szólították a pályára, de az utolsó fél óra ezen kívül már nem hozott semmi érdekeset.

A Juventus 4-0-ra legyőzte a Romát, és ezzel négypontos előnyre tett szert a Milannal szemben, a fővárosiak pedig újra távolabb kerültek a dobogótól.

Juve-gála az AS Roma ellen:

Eredmény – Serie A, 34. forduló

Juventus-AS Roma 4-0 (3-0)

Gólszerzők: Vidal (4., 8.), Pirlo (30.), Marchisio (54.)
Piros lap: Stekelenburg (27.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik