Foci

Öt forduló után újra nyert a Napoli

A Napoli otthon tartotta a három bajnoki pontot, miután Cavani és Cannavaro góljaival 2-0-ra legyőzték a Novarát.

A Chievo egy meglehetősen unalmas meccset vívott a vendég Udinesével. Ez a fekete-fehéreknek lehet fájó, ugyanis nagyon nagy szükségük lett volna két ponttal többre, ha életben akarják tartani BL-selejtezős álmaikat, ugyanis előttük két ponttal harmadik a Lazio.

Gólokat hozott, izgalmakat azonban nem a Parma-Cagliari összecsapás, bár ennek valószínűleg a hazaiak örültek jobban, ugyanis Giovinco szabadrúgása után megszerezték a vezetést, sőt két tizenegyessel 3-0-ra megnyerték a találkozót. A Cagliari még bajban lehet a végén, ugyanis négy pont válaszjta el őket a kiesőzónától.

Újra győzelemnek örülhettek Nápolyban, ugyanis az égszínkékek elmúlt öt meccsükből kettőt döntetlenre hoztak, és a legutolsó hármat elveszítették. Jobbkor nem is jöhetett volna a győzelem számukra, melynek elszenvedője a Novara volt: Cavani és Cannavaro góljai az ötödik helyre léptették előre a Napolit, megelőzve egy ponttal a Romát.. A mérkőzésen történt egy nem várt incidens, ugyanis több percet is állt a meccs, mivel a játékvezető válla megsérült.

Szintén az európai kupaporondért csatázik a Catania, így elengedhetetlen volt számukra a győzelem az Atalanta ellen, így meg is tettek mindent a sikerért: a 31. percben Gomez volt eredményes, majd a meccs végén begyötörtek még egy gólt, bebiztosítva a tabella nyolcadik helyét. Ezzel a győzelemmel a hazaiak négy ponta megközelítették az ötödik, EL-selejtezős pozícióban tanyázó Napolit.

Eredmények – Seria A, 34. forduló

Chievo-Udinese 0-0

Parma-Cagliari 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Giovinco (24.), Floccari (73. 11-esből), Okaka Chuka (90., 11-esből)

Catania-Atalanta 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gomez (31.), Seymour (85.)

Napoli-Novara 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Cavani (21.), Cannavaro (37.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik