Foci

Megvan Róth Antal kerete is

Az U21-es labdarúgó-válogatott kedden a ligaválogatottal mérkőzik meg Telkiben.

Az Egervári Sándor szövetségi kapitány által első alkalommal összehívott ligaválogatott jövő héten Telkiben mérkőzik meg a kétnapos felkészülési edzőtáborozását záró U21-es csapattal.

Róth Antal szövetségi edző ezúttal is csak az itthon játszó focistákra számíthat, és közülük is kénytelen volt lemondani néhány labdarúgó szerepeltetéséről. Bódi Ádám és Varga Roland klubjuk kérésére nem lesz ott az edzőtáborban, míg Szolnoki Roland és Egerszegi Tamás pályára lép ugyan a keddi meccsen, de az ellenfél soraiban, ők ketten ugyanis a ligaválogatottban kapnak bizonyítási lehetőséget.

“Számunkra nem szokatlan, hogy csak az itthon szereplő játékosokra számíthatunk, a versenynaptár ugyanis rendkívül szűkösen bánik a nemzetközi meccsnapokkal” – mondta az mlsz.hu-nak Róth Antal. – Korábban jellemzően élvonalbeli csapatokkal játszottunk az ilyen összetartások végén, most az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a legjobb hazai játékosokból álló ligaválogatott lesz az ellenfél, vagyis egy erős csapattal mérkőzhetünk meg. A keret összetétele sűrűn változik, ezért fontos, hogy akikkel aktuálisan együtt tudunk dolgozni, azokkal tovább gyakoroljuk a csapatjátékunkat, erre tökéletes lesz ez az összecsapás.

Kapusok: Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Jova Levente (Ferencvárosi TC)

Védők: Preklet Csaba (Egri FC), Fodor Ferenc (Pécsi MFC), Margitics Andor (Videoton FC- Puskás Akadémia), Fiola Attila (MVM Paks), Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest), Litauszki Róbert (Újpest FC), Jánvári Gábor (Kaposvári Rákóczi)
Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)

Középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank), Windecker József (Győri ETO), Hidi Patrik (Budapest Honvéd), Balogh Balázs (Újpest FC), Kovács István (Videoton FC), Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi), Gosztonyi András (Videoton FC)

Támadók: Tischler Patrik (MTK Budapest), Haraszti Zsolt (FGSZ Siófok), Beliczky Gergő (Vasas-Híd)

Egervári Sándor már korábban kijelölte azoknak a játékosoknak a nevét, akikre a ligaválogatottban számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik