Foci

Már Varsóban van az Eb-trófea

foci-eb-kupa(960x640).png (eb kupa)
foci-eb-kupa(960x640).png (eb kupa)

A Henri Delaunay Kupát a nyári lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság győztese július 1-én vesz át Kijevben.

A kupát Martin Kallen, az európai szövetség Eb-ért felelős igazgatója mutatta be a lengyel fővárosban, hangsúlyozva, hogy rendkívüli eseménysorozat várja a szervező országok lakóit, mert a napokban élőben is megtekinthetik, sőt fényképezkedhetnek is a serleggel.

A trófeát Lengyelország és Ukrajna hét-hét városában mutatják be az Üdvözöld a Kupát nevű rendezvény keretében, melynek díszvendége Christian Karembeu korábbi francia válogatott játékos lesz. A serleget a négy lengyel Eb-helyszínen, valamint Lódzban, Krakkóban és Katowicében tekinthetik meg a szurkolók, majd május 11-től már az ukrán városokat fogja járni.

A Henri Delaunay Kupa névadója a francia szövetség főtitkára volt, ő javasolta az Eb-k megszervezését. Ötletét már 1927-ben megfogalmazta, de végleges döntés az Eb kiírásáról csak 1957-ben, az UEFA kongresszusán született, ezt azonban az 1955-ben elhunyt Delaunay már nem érte meg.

A kontinensviadal június 8-án kezdődik Varsóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik