Foci

Hasra esik-e a Barcelona a Real ellen?

A Barcelona-Real Madrid meccs több, mint egy egyszerű bajnoki. A labdarúgás nagy klasszikusa az aranyérmet is eldöntheti.

Este 8 órakor kezdődik a barcelonai Nou Camp Stadionban a katalánok és a királyi gárda bajnoki mérkőzése. A Real 85 ponttal vezeti a bajnokságot, a Barca 81 ponttal követi.

Ha a Real elbukna, akkor csak egy ponttal előzné meg négy fordulóval a vége előtt Josep Guardiola együttesét. Mindkét sztárcsapat vereséggel hangolt a szombati csúcstalálkozóra, ugyanis a Barcelona 1-0-ra kikapott a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjében, és ugyancsak vesztesen hagyta el a játékteret a Real Madrid, ők Münchenben, a Bayerntől szenvedtek 2-1-es vereséget.

Természetesen a sajtó a két klasszis, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo külön párharcára hegyezi ki a meccset, nem véletlenül: mindketten 41 gólnál tartanak a bajnoki szezonban, további érdekességeket a két óriás idei szerepléséről IDE KATTINTVA olvashatsz.

A katalán csapatnál az eddig kevés szerepet kapó Fontas mellett a májátültetésen átesett Eric Abidal és a súlyos sérüléséből még csak lábadozó David Villa hiányzik sérülés miatt, de az ő hiányukat – nem megbántva őket – nem kell, hogy megérezze a gárda. A Real Madridnál mindenki egészséges.

Xavi, a Barcelona karmestere sorsdöntőnek nevezte a ma esti mérkőzést: “Ha megnyerjük a találkozót, miénk lesz a bajnoki cím, ebben biztos vagyok. Ha viszont kikapunk, akkor elbúcsúzhatunk az álmunktól. Nagyon izgatottak vagyunk, már attól is, hogy a korábbi 10 pont helyett már csak 4 pont a különbség köztünk. A Madrid többfajta stílusra képes, nekünk viszont eszünk ágában sincs megváltoztatni a játékunkat. Azt akarjuk, hogy nálunk legyen a labda” – mondta a Barcelona esze.

Aitor Karanka, José Mourinho segítője azt mondja, fontos a szombati találkozó de nem minden: “Három pont jár a győzelemért, az nagyon kellene nekönk, nagyon fontos, de ha kikapunk vagy ha döntetlen lesz, ugyanúgy kell még mégy meccset játszanunk a következő fordulókban. Nem fogunk döntetlenre játszani. A játékosok nem fáradtak, ezt az értesülést sem tudom megerősíteni. Izgatottak vagyunk, reméljük, a mérkőzés rendben lezajlik, és a szurkolók is elégedettek lesznek a 90 perc végén”.

Josep Guardiola és José Mourinho egyébként az elmúlt 18 hónapban 10 alkalommal találkozott egymással az El Clásico alkalmával, a szombati lesz a 11. randevú.

A meccset világszerte körülbelül 1 milliárd ember követi majd a televízió és az internet segítségével.

A várható összeállítások

Barcelona: Valdes – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Fabregas. Vezetőedző: Josep Guardiola

Real Madrid: Casillas – Arbeola, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Özil, Kaká, Cristiano Ronaldo – Higuain. Vezetőedző: José Mourinho


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik