Foci

Gól nélküli döntetlen a londoni derbin

0-0-val végződött az Arsenal és a Chelsea csatája, a Premier League 34. fordulójának nyitómérkőzésén.

A 150. londoni csata mindkét résztvevőjének fontos lett volna a három bajnoki pont megszerzése: az Arsenalnak tartania kell a harmadik pozíciót, ha nem akar selejtezőt játszani a Bajnokok Ligája csoportköréért, míg a Chelsea-nek a felzárkózáshoz nélkülözhetetlen a győzelem, mivel a Kékek egy sikerrel a negyedik helyig menetelhetnek előre.

A kezdeti tapogatózást Rosicky lövése törte meg az ötödik percben, de ez inkább csak bemelegítésnek volt jó. Az Ágyúsok kezdtek nagyobb elánnal, van Persie lövése után már majdnem gólt is ünnepelhettek volna, azonban a holland légiós csak a kapufát találta el közelről. Később Koscielny fejese csattant a felső lécen, ha a gólok számában nem is, de a kapufákat illetően 2-0 az Arsenalnak.

A Chelsea legnagyobb helyzete Kalou nevéhez fűződik, de miután a kifutó kapus mellett elvitte a labdát, már nem tudott a hálóba találni. Mellesleg nagyon nem is volt a vendégeknek több helyzetük, így Roberto Di Matteónak a szünetben volt mit helyre tennie a fejekben.

Azonban a fordulás után sem változott semmi, helyzet itt is, ott is, de a játék nem feltétlenül olyan volt, mint amilyet a közönség várt egy ilyen csúcsrangadótól. A lefújás előtti utolsó percekben inkább a Kékeknek volt több lehetőségük, de élni egyikkel sem tudtak. A Chelsea örülhet jobban a döntetlennek, ugyanis az Arsenal közelebb járt a gólhoz, de sikerült kivédekezniük a rohamokat.

Ezzel a 0-0-s eredménnyel mindkét csapat maradt a helyén a tabellán.

Eredmény – Premier Leauge, 34. forduló
Arsenal-Chelsea 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik