Foci

Egy félidőnyi altatás után verte a Honvéd a Siófokot

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának nyitómeccsén a Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte az FGSZ Siófokot.

Míg a tavaszi meglepetés Siófok a bennmaradás bebiztosításáért küzd, addig a Budapest Honvéd a bajnoki negyedik helyre hajt, vagyis mind a két együttesnek nagy szüksége volt a három pontra. Ehhez képest a felek nem kényeztettek el minket az első negyvenöt percben, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

A hazai pályán játszó budapestiek két távoli löketet tudtak felmutatni az első játékrészben, a Balaton-partiak ugyanakkor egy ízben a lécet eltalálták Nyári fejese után. Gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni a szünetig, 0-0-val zárult az első félidő.

A másodikban aztán már gyorsan megszületett az első találat, a Honvéd szerzett vezetést, Vidovic szépen tekert be a bal szélről, az üresen maradt Lovric pedig közelről a kapuba bólintott (1-0). A folytatásban ugyan a vendégek Melczer révén egy fejessel és egy távoli lökettel riogattak, azonban a budapestiek kézben tartották a mérkőzést.

A 71. percben tovább nőtt a két csapat közti különbség, az Újpesten büntetőt rontó Ivancsics jó 23-24 méterről bombázott a bal alsóba egy legurított labdát (2-0). Szűk tíz perccel később már három volt közte, a kilépő Délczeget ugyan szerelte a kapujából kirongyoló Ribánszki, a labda azonban a csereként beálló Faggyas elé került, aki okosan (és szépen) tekert a felsőbe, a védők így nem tudtak fejjel hárítani (3-0).

A nagy előny tudatában kissé megnyugodott a Honvéd, a Siófok pedig ráérzett erre és rákapcsolt, egy szép akció végén pedig jött a menetrendszerű Simon-gól, kettőre csökkent a vendégek hátránya (3-1). Ezt követően két nagy siófoki helyzet is akadt, az eredmény azonban már nem változott, a budapestiek a Bozsik Stadionban tartották a három pontot és biztosan a negyedik helyen maradnak a 25. fordulót követően is. A Siófok öt veretlen meccs után zakózott és maradt a 10.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló
Bozsik Stadion, 1000 néző, Vezette: Veizer Roland
Budapest Honvéd-FGSZ Siófok 3-1 (0-0)
Honvéd: Kemenes – Botis, Debreceni, Lovric, Vidovic – Ivancsics (Hidi, 80.), Johnson, Tchami (Horváth A., 64.), Vécsei – Délczeg, Hadzic (Faggyas, a szünetben) Vezetőedző: Supka Attila

Siófok: Ribánszki – Fehér Zs., Fejes, Lengyel D., Egerszegi – Kecskés (Kanta Sz., 75.), Melczer (Sowunmi, 69.), Nagy I. (Pál Sz., 58.), Nyári – Haraszti, Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István

Gólszerzők: Lovric (50.), Ivancsics (71.), Faggyas (79.), illetve Simon A. (84.)
Sárga lap: Ivancsics (4.), Hadzic (36.), Horváth A. (74.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik