Foci

Örök nyugalomra helyezték Morosinit

Közel ötezer ember előtt helyezték örök nyugalomra Piermario Morosinit, a Livorno labdarúgóját, aki szombaton vesztette életét.

Volt aki sálakkal, volt aki transzparenssel búcsúzott a labdarúgótól (Fotó: AFP)

A bergamói temetésen jelen volt a Livorno, az Udinese – Morosini onnan került kölcsönbe a toszkán gárdához – és nevelőegyesülete, az Atalanta teljes kerete és vezetősége, illetve más együttesek képviselői, továbbá számos korábbi csapattársa, köztük jó barátja, a könnyeivel küzdő Sulley Muntari, aki jelenleg az AC Milan futballistája.

“Mario tényleg a szívünkben van. Nem vagyok megijedve, mert nem Marióért vagyok itt, hanem Marióval” – mondta a szertartást vezető Luciano Manenti a San Gregorio Barbarigo templomban.

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi, Cesare Prandelli éles kritikát fogalmazott meg szörnyű esettel kapcsolatban: “Ezt látva a labdarúgás egészének kérdéseket kell feltennie magának. Hogy lehet ezt megengedni? Piermario megtanította nekünk, hogy az élet nehézségeit könnyű legyőzni: csak mosolyogni kell, de azt mindíg.”

A játékos koporsóját egy Atalanta és egy Livorno mezzel helyezték a földbe, de több sálat és labdát is sírba tettek. A szurkolók végig az ő nevét skandálták, és véget nem érő taps, valamint fáklyák kísérték végső útjára.

A labdarúgó koporsója a mezekkel együtt (Fotó: AFP)

Morosini, Filkor Attila csapattársa, a szombati összecsapás 31. percében lett rosszul. Az érte érkező mentőautó néhány percet késlekedett, ugyanis nem tudott bejutni a pályára, mert egy rendőrautó elállta a bejáratot. A hatósági járművet vezető rendőr ellen belső vizsgálatot indítottak, s hétfőn felfüggesztették a munkavégzés alól.

A hétfői boncolást követően az orvosok kizárták a szívinfarktus és az ütőértágulat lehetőségét is, s a későbbiekben további vizsgálatokkal akarják megállapítani, hogy alkati, vagy örökletes probléma okozta-e a futballista halálát.
A haláleset miatt a múlt hétvégi bajnokikat elhalasztották, a héten pedig minden találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek Morosinire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik