Foci

Guardiola: semmit nem ért a mezőnyfölényünk

A Barcelona vezetőedzője szerint a Chelsea ellen nagyon nehéz lesz fordítani a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Ahogyan arról élő szöveges közvetítésünkben is beszámoltunk, egyetlen helyzetét gólra váltva, a Chelsea 1-0-ra legyőzte Londonban a Barcelonát a BL elődöntőjének első találkozóján.

A Barcelona szokásokhoz híven, de talán a legnagyobb európai sorozat ezen szakaszában mégiscsak elgondolkodtatóan nagy mezőnyfölényben játszott, a labdabirtoklás aránya 78-22 volt a vendégek javára.

Roberto Di Matteo, a Chelsea ideiglenesen kinevezett vezetőedzője (mellesleg lassan kínos lesz így nevezni az olaszt, aki Villas Boas távozása után szinte repíti a londoniakat) szerint majdnem tökéletesre sikeredett a szerdai találkozó:

“Ha a Barcelonával játszol, védekezésben egyszerűen nem lehet hibázni, és ha véletlen akad egy lehetőséget, akkor azt ki kell használni. A játékosaim most megmutatták, hogyan kell játszani a világ legjobb csapata ellen. Együttes siker volt ez, dicséret illeti az egész csapatot. Didier jókor volt jó helyen. Azt hiszem, 50 százalék esélyünk van a továbblépésre, tudjuk, hogy a második meccs pokolian nehéz lesz. Mindig lenyűgöznek a játékosaim, ez az este nagy esemény a klub életében” – mondta az olasz a meccs után.

Josep Guardiola érthetően más megvilágításban értékelte a látottakat:

“Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és előzetesen azt gondoltam, kevés helyzetünk adódik majd. Nem így lett, ugyanakkor több hosszú indításra és felívelésre számítottam a Chelsea-től. Amikor támadni próbáltunk, azonnal lecsaptank ránk, nehéz volt így bármit is kezdeni, gratulálnom kell az angoloknak. Birtokoltuk a labdát, de semmire sem mentünk vele. Fizikailag is erősebb volt a Chelsea, mi viszont kidolgoztunk 24 helyzetet. Otthon még 24-et kell kialakítanunk, és akkor megnyerhetjük a visszavágót. A játékosaim csalódottak, de ismerem őket, és mindent meg fognak tenni azért, hogy a döntőbe jussunk. A Chelsea a favorit, de ha türelmesek vagyunk, kiverhetjük őket” – mondta a katalánok mestere.

A meccset eldöntő találat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik