Foci

Ligakupa-győztes a Videoton

A harmadik számú hazai sorozat, a Ligakupa döntőjében a Videoton magabiztosan, 3-0-ra verte a Kecskemét együttesét.

Eredmény – Ligakupa, döntő
Kecskeméti TE – Videoton 0-3 (0-1)
gólszerzők: Sándor (38.), Gyurcsó (64.), Nikolics (91.)
Török László, a KTE szakmai igazgatója:
“Szeretnék gratulálni a Videotonnak a győzelemhez. Nekünk azt gondolom, az ezüst is szépen csillog ebben a sorozatban. Köszönöm a közönségnek, hogy 0-3 után is ünnepelte a csapatunkat. A játékosaimnak is gratulálok. A Videoton egyszerűen nem hagyott nekünk teret, visszafelé kellett passzolnunk a labdát, képtelenek voltunk a saját játékunkat játszani. Nagy taktikai repertoárt mutatott az ellenfél. De saját csapatomnak is gratulálok, hogy eljutottunk idáig. Örülök annak is, hogy sok fiatalt ki tudtunk próbálni a Ligakupában”.
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője:
“Természetesen boldog vagyok. Másodszor jöttünk ide kupadöntőre, és azért jöttünk, hogy nyerjünk. Nehéz volt, mert az elmúlt időszakban a KTE remek játékát már megízlelhettük. A csapatom azonban most nagyon éretten játszott, mindent betartott az előzetesen megbeszéltekből, csak graulálni tudok nekik. Azt hiszem, jó úton haladunk, a csapat egyre erősebb, fejlődnek a játékosaim.”

Sima győzelmet aratott a banoki címvédő Videoton a Ligakupa 2011/12-es szezonjának döntőjében. A KTE nem tudta megismételni a korábbi mérkőzéseken mutatott kreatív és kombinatív játékát.

A 38. percben Sándor György egyéni akciója után szerezte meg a vezetést a Videoton, majd a második féldiőben két csereember, Gyurcsó Ádám és Nemanja Nikolics is gólt szerzett, miközben igazán veszélyes helyzetet nem is tudott kialakítani a Kecskemét. A Borit és Lencsét nélkülöző hazaiaknak marad a bajnokság, ahol még odaérhetnek a 4-5. helyre.

A mérkőzés végén a kecskeméti drukkerek hosszan ünnepelték a csapatukat, de ugyanezt tette a maroknyi Vidi-tábor is. Az érmeket Studniczky Ferenc, az MLSZ versenybizottságának elnöke és Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke adta át a meccset követően.

Az élő szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! LIGAKUPA-GYŐZTES A VIDEOTON!

91. PERC: Fölényessé tette sikerét a Videoton! Hector Sanchez adta Nikolicsnak a labdát, a csereként beállt játékos jobbal 16 méterről a kapuba tekerte a labdát. 0-3!

GÓÓÓL 91’
Nikolics, Videoton
A kegyelemdöfés.

90. PERC: Két percet hosszabbít a játékvezető.

89. PERC: Nikolics végigcselezett mindenkit, majd hosszan szöktette magát.

CSERE 87’
Videoton
Torghelle és Mitrovic le, Evandro és Vaskó be.

85. PERC: Tököli adta be a labdát, a kapu előtt Litsingi csak belekapni tudott. Tujvelé lett a játékszer.

84. PERC: A Kecskemét nem tud veszélyes helyzetet kialakítani, Tököli szöglete után Tujvel lazán leszedte a labdát.

CSERE 79’
Videoton
Nikolics jött be Oliviera helyett.
CSERE 77’
KTE
Cukic helyett Balog.

74. PERC: A VIP-páholy ablakára csattant egy lövés, majd egy perc múlva a pályán lőttek: konkrétan Savic, kicsivel fölé.

68. PERC: Eldőlni látszik a mérkőzés, a kecskeméti támadások nem veszélyesek, a Videoton pedig könyörtelenül kihasználja a megingásokat.

CSERE 67’
KTE
Alempijevic helyén Bertus


64. PERC: Kettővel vezet a Videoton! A frissen, csereként beállt Gyurcsó Ádám kapott remek labdát a jobb oldalon, a 16-osra beérve 13 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt. Érdekesség, hogy a fiatal támadó éppen a KTE-ben játszott az elmúlt szezonban! 0-2!

GÓÓÓL 64’
Gyurcsó, Videoton
Laposan a kapu jobb oldalába lőtt.
CSERE 63’
Videoton
Gyurcsó jött be Walter Lee helyére.
CSERE 63’
KTE
Hegedűs jön be Pekár helyére.
Ápolás 60’
Videoton
Cukic tolhatott oda Walter Lee-nek.

58. PERC: Torghelle a térfél közepéről lőtt kapura, alig fölé.

SÁRGA LAP 57’
Tököli
Reklamálásért.

57. PERC: Tököli heves szóváltásba keveredett a Videoton védőjével, Caneirával. Utóbbi játékos a könyökét használta.

A hétvégén a Videoton a Zalaegerszeghez, a KTE a Ferencvároshoz látogat a bajnokságban.

53. PERC: Tujvelen múlt, hogy nem szerzett öngólt a Videoton. Egy védő menteni akart egy beadás után, a fehérvári kapusnak nagy bravúrral kellett szögletre tolnia a fejest.

52. PERC: Balogh lökte fel Olivierát a 16-oson belül, határeset volt, lehetett volna büntetőt ítélni érte.

50. PERC: Felpörgette a játékot a KTE, Tököli kétszer is kiharcolta a szögletet, de a Videoton védői jól állják a sarat, a lilák pedig nem elég kreatívak.

SZÖGLET 49’
KTE
Kétszer egymás után.
SÁRGA LAP 49’
Alempijevic
Műesésért.

48. PERC: Alempijevic esett el a Videoton 16-osának vonalában, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, szabadrúgást is csak kifelé, ráadásul a szerb sárgát kapott.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Kecskemét
Elindult a második félidő.


Hamarosan kezdődik a második félidő.

Megérdemelten vezet a Videoton, annak ellenére, hogy a fehérváriak sem játszanak meggyőzően. A KTE ugyanakkor nyomokban sem emlékeztet az elmúlt hetekben mutatott csapatra, amely támadójátékával lehengerelte ellenfeleit.

A második félidőben nagy változásnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy izgalmas és magas színvonalú mérkőzést lássunk. Mi nem adjuk fel!

45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

SZÖGLET 43’
Videoton
Vinicius fejelte a kapu torkából fölé.
SÁRGA LAP 42’
Cukic, KTE
Apró fault után.

41. PERC: Érthető, hogy intenzívebben drukkol jelenleg a Videoton kis tábora. A hazai szurkolók már a játékvezetőkkel vannak elfoglalva.

38. PERC: Vezet a Videoton! Torghelle fejelt vissza egy labdát a 16-oson belül a jobb oldalon teljesen üresen érkező Sándor Györgynek. A Vidi középpályása először Varga Róbertet fektette el, majd Antal kapussal tette ezt meg, és aztán nagy erővel az üres kapuba bombázott! 0-1!

GÓÓÓL 38’
Sándor György, Videoton
Remek egyéni akció után.

34. PERC. Ezt már nagyon sokan bent látták: Savic ívelt Alempijevicnek a jobb oldalon, körömpasszal Koszóhoz került a labda, aki a 16-oson belülre futó Litsinginek adta a játékszert. A kongói kapura lőtt, a labdát Tujvel ujjbeggyel hárította. A szöglet után Tököli éles szögből bombázta keresztbe a labdát.

32. PERC: Paulo Sousa és Szabó István is a pálya szélén dirigál. Időközben Tököli reklamált nagyon hevesen, mert szerinte megakasztották.

30. PERC: Az utolsó 5 percben nem sok minden történt a pályán, talán annyi, hogy Torghelle folyamatosan a földről kel fel, és sokat beszél. Például Bognár játékvezetővel, aki egy alkalommal figyelmeztette is.

25. PERC: Savic lőtt 18 méterről, lövésébe még beleért valaki, szöglet következett. Abból meg nem lett semmi.

Ha már ligázunk: a magyar ligaválogatott a jövő héten felkészülési mérkőzést vív az U21-es válogatottal. Egervári Sándor szövetségi kapitány ki is jelölte előbbi csapat keretét. A Kecskemétből Mohl, Balogh és Lencse, míg a Videotonból Sándor és Nikolics is helyet kapott benne.

22. PERC: Sokat keresik Torghellét a fehérvári középpályások, a korábbi válogatott játékos nagy százalékban meg is tartja azokat.

21. PERC: Azért sok a hiba a meccsen.

19. PERC: Előbb a jobb-, aztán a bal oldalról jött be éles beívelés a kapu felé, mind a két alkalommal jól nyújtózkodott a kecskeméti kapus. A szöglet után nem alakult ki nagy veszély a hazai kapu előtt.

VÉDÉS 19’
Antal Botond
Két szélről nyesett labdát védett.

17. PERC: Az első negyedóra végén kénytelenek vagyunk elszórni – reméljük – első közhelyünket: kiegyenlített játék folyik a pályán.

“Magyarország megújulunk, héj, héj” – szól a hazai drukkerek egy csoportjának szájából.

15. PERC: Torghelle meglepő módon a bal oldalon kavargatott, középre is tudta adni a labdát a szabadon álló Sándornak, aki jól célzott, de Antal a helyén volt.

13. PERC: Felgyorsultak az események, és ezt örömmel vesszük: Cukic hozta fel a labdát, Tökölinek passzolta, aki 17 méterről lőtt, de a labda lelassult egy védő lábán. Gyakorlatoznak a Grippenek is Kecskemét egén, ez megszokott errefelé.

11. PERC: Tóth Balázs lőtt kapura senkitől sem zavartatva középről, de a labda elkerülte a kaput.

10. PERC: Két sárgarigó kergeti egymást a pálya felett, szerelmesek alighanem. Torghelle pedig sokat reklamál, a közönség meg is találja.

8. PERC: Szépen hozta fel a labdát a bal oldalon Savic, Tökölinek adta a labdát, aki középre tette azt, majd Koszó Litsingit indította, aki elől szögletre mentettek. Pekár adta be, de Balogh Béla föléfejelte a labdát. Az ellentámadásból Walter adott középre, de Antal könnyedén felszedte a lasztit.

SZÖGLET 8’
KTE
Litsingi elől mentettek.

6. PERC: Egyelőre a Videoton aktívabb, irányítják is a játékot, egy próbálkozás végén Mitrovic lőtt az egyik hazai védőbe.

A mérkőzést egyébként Bognár Tamás vezeti, segítői Albert István és ifj. Tóth Vencel.

4. PERC: Tóth Balázs állította meg Cukicot a Videoton térfelének közepén, a szabadrúgást Savic végezte el, de nagyon fölément a beadásnak szánt (?) löket.

2. PERC: Szó mi szó, hideg van. A focistáknak nem, ugyanis futni ebben az időben a legjobb. Nemde?

Itt van a mérkőzésen Studniczky Ferenc, az MLSZ elnökségi tagja, Garami József, az MTK szakmai igazgatója, Gellei Imre, egykori szövetségi kapitány, Dajka László és dr. Bozóky Imre, az MLSZ egykori elnöke és Vladan Filipovic menedzser is.

1 PERC: A szokottnál sokkal hangosabb a kecskeméti közönség.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Videoton
Elkezdődött a találkozó.

Érkeznek a csapatok a pályára: nagyjából 3000 szurkoló köszönti a csapatokat. Elhangzott a Himnusz is a stadionban.

A Videoton harmadik, a Kecskemét első alkalommal hódíthatja el a Ligakupát.

A várakozásoknak talán ellentmondóan a Videotont csak csupán 20-30 drukker kísérte el a mérkőzésre.

Itt van a helyszínen többek között Garancsi István, a Videoton tulajdonosa, Kovács Ferenc, a Vidi legendás mesteredzője, Csank János, a Gyirmót vezetőedzője és Berzi Sándor, az MLSZ nemzetközi igazgatója.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, még gyülekeznek a nézők a stadionban.

Nemcsak presztízs, hanem valamekkora pénzösszeg (azt még nem tudja az MLSZ, hogy mennyi) is a tét a Ligakupa döntőjében Kecskeméten, a Széltói Stadionban.

A KTE harmadik kupadöntőjét vívja a Videotonnal. A tavalyi kupadöntő (amelyet a lila-fehérek nyertek 3-2-re), a Szuperkupa-döntő (amelyen a székesfehérváriak diadalmaskodtak 1-0-ra) után ezúttal jó formában várja a Török-csapat a Sousa-gárdát.

A beharangozónkat itt olvashatod.

A hazaiak a bajnokságban mentelnek, már az 5. helyen állnak, a Videoton tartja a harmadik pozícióját. A Magyar Kupában a KTE-t a Debrecen búcsúztatta, a fehérváriakat pedig az MTK, az elődöntőben.

Érdekesség, hogy Lencse László, a Videoton kölcsönjátékosa nem léphet pályára a KTE-ben, és ugyancsak távolmarad a sérült Bori Gábor is. A kapuban meglepetésre Antal Botond kezd.

A kezdőcsapatok
KTE: Antal – Koszó, Balogh, Varga, Mohl – Alempijevic, Cukic, Savic, Pekár – Litsingi – Tököli. Szakmai igazgató: Török László
Videoton: Tujvel – Vinicius, Caneira, Walter, Szolnoki . Hector Sanchez, Sándor, Mitrovic, Tóth Balázs, Felipe Oliviera – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik