Foci

Ikszeltünk az olaszokkal

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a szerdai felkészülési mérkőzésen.

Mészöly Géza csapata olasz 19 esztendős labdarúgókkal mérte össze az erejét Telkiben, az itáliai focisták többsége az olasz harmadosztályban, vagyis a Serie C-ben játszik hétről hétre.

Az mlsz.hu tudósítása szerint hiába a korosztálybeli különbség, kiegyenlített 90 percet játszottak a felek. A 24. percben ugyan egy gyors kontra végén a vendégek szereztek vezetést, azonban a felvonás hajrájában Szenes Bence büntetőjével egyenlítettünk. A második félidőben nem alakult ki igazán nagy helyzet, így 1-1 lett a találkozó vége.

“Idősebb korosztály ellen játszottunk, és a meccs elején érezhető volt, hogy a felnőttek között edződő olaszok tempóját nehezen vették fel a játékosaim. Később át tudtuk venni a irányítást, kezdeményezőbbek lettünk, de a teljes meccset tekintve többet vártam a csapattól. Az eredményt jónak tartom, de látszik, hogy sok munka vár még ránk az Eb-selejtezőkig” – értékelte a mérkőzést Mészöly.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország U18 – Olaszország 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Szenes (41. – 11-esből) illetve Tocchetto (24.)
A magyar csapat összeállítása: Banai Dávid – Botka Endre (Csató Martin, 81.), Szilvási Péter, Csikortás Dávid, Hangya Szilveszter – Kocsis Gergő (Szedlár Zoltán, 61), Pintér András (Halmai Ramón, 81.), Kleinheisler László – Vankó Imre (Karacs Péter, 61.), Szenes Bence (Tóth László, 72.), Bese Barnabás (Kaiser László, 72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik