Foci

A Kecskemét először, vagy a Vidi harmadszor?

Történelmi sikert hajtana végre a KTE, azonban a Videoton minden megtesz majd azért, hogy harmadszor is győzelmet ünnepelhessenek a Ligakupa-döntőben.

A Kecskemét története során először nyerheti meg a Ligakupát, míg a fehérváriak harmadszor. Az előző szezin végén a Magyar Kupa döntőjét is ez a két csapat vívta: akkor a lilák nyerték a trófeát 3-2-es sikerüknek köszönhetően. A párosításnak volt még egy felvonása, ugyanis a Szuperkupát is ez a két együttes játszotta, ám akkor a Vidi nyert.

A kecskemétiek a Debrecen legyőzésével – otthon 4-0, idegenben 1-1 – jutottak a döntőbe, míg a Videoton a Lombard Pápán – otthon 1-0, idegenben 3-0 – túljutva nézhet szembe a lilákkal.

Paulo Sousa, a fehérváriak vezetőedzője szerint az egyik legjobb formában lévő csapattal találkoznak Kecskeméten – ugyanis a KTE pályáján rendezik a döntőt -, ezért a frissesség a legfontosabb alakulata számára: “Mindig azért edzünk, hogy nyerjünk és most egy döntőről beszélünk Már elmondtam, hogy nem tartom igazságosnak üzleti és a Ligakupa presztízsének a szempontjából sem, hogy Kecskeméten rendezik a döntőt. Ott kezdtük a szezont és nyertük meg a Szuperkupát. Ellenfelünk jó játékosokból álló egységes, jó csapat. Frissnek kell lennünk, hogy nyerjünk. Minden meccsen gólokat kell szereznünk, ez önbizalmat ad a játékosoknak” – nyilatkozta a portugál tréner a vidi.hu-nak.

A “hazaiak” részéről Mohl Dávid – aki két Ligakupát a Videoton védőjeként nyert – bízik abban, hogy ismét magasba emelheti a kupát, azonban immár a Kecskemét játékosaként: “Nagyon bízom a sikerben természetesen, no meg a harmadik Ligakupa sikeremben. A dolog pikantériája ugye, hogy éppen a Videotonnal nyertem az első kettőt. Foglalkozom az ellenféllel természetesen, hiszen jó csapat, mindenki le akarja őket győzni. Székesfehérvárhoz is kötődöm, hiszen ott születtem és hosszú éveket töltöttem el ott. Külön motiváció és presztízs dolgozik bennem, ez ilyenkor nem is meglepő. Kecskemétre kell kerülnie a kupának!” – nilyatkozta a hátvéd a kecskemetite.hu-nak.

Kecskeméti TE-Videoton FC, Ligakupa döntő, 17:30 (TV: Sport2)
Kecskemét, Széktói Stadion, vezeti: Bognár Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik