Foci

A Barca lekopírozná a három évvel ezelőtti kiírást

Szerdán újabb csúcsrangadóval folytatódik a Bajnokok Ligája elődöntője: a Barcelona látogat Londonba a Chelsea-hez.

A kedd esti Bayern München-Real Madrid találkozó után, szerdán a Chelsea és a Barcelona csap össze a Bajnokok Ligája másik elődöntőjében. Parádés meccsre van kilátás, egyrészt a két alakulat kvalitásai miatt, másrészt ha megnézzük, kiket búcsúztattak a negyeddöntőben: a Barca az AC Milant múlta felül, míg a londoni kékek a Benfica ellen jutottak a legjobb négy közé. Érdekesség, hogy a BL 2008-2009-es idényében ez a két csapat találkozott az elődöntőben, akkor Londonban 1-1 volt a meccs vége, míg Barcelonában 0-0, így a katalánok jutottak a döntőbe, ahol a Manchester Unitedet legyőzve elhódították a trófeát.

“Mindkét meccsen a maximumot kell kihoznunk magunkból, csakúgy mint az elmúlt hat hét során mindig. Remek keretünk van, a játékosaim motiváltak. Úgy gondolom a Barcelona nem szeret ellenünk játszani, mivel a csapatom ellen nem tudják a megszokott játékukat hozni, és ezt szerdán is meg fogjuk mutatni. Természetesen figyelünk majd külön Messire, de ha azt hiszed, hogy a másik kilenc játékost leírhatod, akkor nagyon tévedsz” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere, akinek David Luiz biztosan nem áll rendelkezésre a párharc során, a hétvégén elszenvedett sérülése miatt.


Pep Guardiola
, a katalánok trénere természetesen nehéz mérkőzésre számít a Kékek ellen:“Rendkívül erős csapat a Chelsea. Mivel a bajnokságban már nincsenek versenyben, ezért mindent megtesznek a BL-trófeáért, ráadásul nagyszerű játékszellemmel és lélekkel lépnek mindíg pályára. Pont emiatt nagyon nehéz lesz őket legyőznünk – nyilatkozta a vezetőedző, aki kitért a hétvégi El Clásicóra is – Először erre a meccsre koncentrálunk, majd azután a Real Madrid elleni összecsapásra. Azonban kétségtelen, bolog lennék ha mindkét találkozót megnyernénk.”

A katalán csapat minden megtesz azért, hogy győzzön, de eközben a szurkolókról sem feledkeznek meg. A sport.es spanyol sportmagazin honlapján bárki összeállíthatja az esti meccs kezdőcsapatát. Az „ideális tizenegy” szavazásának végeredményét állítólag Guardiola is megtekinti majd.

Chelsea-Barcelona, Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés
London, Stamford Brigde, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik