Foci

Olaszokkal játszanak az U18-asok

Mészöly Géza csapata szerda délelőtt Telkiben fogadja a Serie C labdarúgóiból álló olasz együttest.

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott immáron Mészöly Géza irányításával készül az őszi Európa-bajnoki selejtezőtornára.

Szerdán rögvest egy nagy kihívás vár a fiatalokra, ugyanis délelőtt 11 órától a Serie C-ben pallérozódó, 19 esztendős játékosokból verbuválódott olasz gárda látogat a telki edzőközpontba egy mérkőzés erejéig. Az itáliai gárda – mint ahogy az a korosztályból is látszik – egy évvel idősebb, többen pedig már felnőttcsapatokban játszanak.

Mészöly Géza sérülés miatt nem számíthat Kelemen Márk, Huller Ádám és Nagy Erik játékára. Halmai Ramón és Kocsis Gergő hosszabb távollét után tér vissza a korosztályos nemzeti csapatba.

„A célunk az, hogy az eddigiekben begyakorolt taktikai elemek még inkább beépüljenek a játékunkba, és minél jobban összecsiszolódjanak a futballisták. Bízom benne, hogy ismét sikerül előrelépnünk, és közelebb kerülnünk ahhoz, hogy az őszi Eb-selejtezőig ütőképes csapatot állítson össze” – mondta a magyar együttes szövetségi kapitánya az mlsz.hu-nak.

A magyar U18-as válogatott kerete
Kapusok: Banai Dávid (Újpest FC), Nagy Gergő (Győri ETO)
Védők: Botka Endre (Honvéd-MFA), Szilvási Péter (Honvéd-MFA), Csikortás Dániel (MTK Budapest), Csató Martin (Győri ETO), Hangya Dániel (MTK Budapest)
Középpályások: Pintér András (MTK Budapest), Halmai Ramon (Illés Akadémia), Kocsis Gergő (FC Augsburg), Kaiser László (Illés Akadémia), Kleinheisler László (Videoton)
Támadók: Szedlár Zoltán (Vasas), Karacs Péter (Honvéd-MFA), Tóth László (Illés Akadémia), Szenes Bence (Mönchengladbach), Bese Barnabás (MTK Budapest), Vankó Imre (Győri ETO)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik