Foci

Az első csúcsmeccs: Bayern-Real Madrid

Nagyszerű párosítással kezdődik meg kedden este a Bajnokok Ligája elődöntős szakasza. A hazai BL-döntőre készülő Bayern a Real Madridot fogadja.

Már csak öt mérkőzés van hátra a 2011-12-es labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két elődöntő két-két mérkőzése, valamint a döntő, májusban, a müncheni Allianz Arénában.

A németek éppen ezért adtak bele eddig is mindent a sorozatban, hiszen hazai közönség előtt szeretnének finálét játszani, na és persze győzni. Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője örült annak, hogy az elődöntőben a Real Madrid lett az ellenfél.

“Két jó formában lévő csapatot láthatunk, ahol nincs abszolút esélyes. Nagyon nagy madridi rohamokra számítunk, főleg idegenben, hiszen a Real jól támad. Cristiano Ronaldo ugyan a bal oldalon kezd, de nem csak Lahmnak lesz a dolga őt megállítani, hanem még jópár játékosomnak. Van egy stratégiánk, de a végén úgyis a játékosok döntenek, a pályán. Az életben egyszer adatik meg, hogy hazai pályán játssza az ember a BL-döntőt, ez extramotivációt is ad a csapatnak” – mondta a bajorok vezetőedzője, aki hozzátette, nagy a nyomás rajtuk, hiszen bár a Bundesliga-arany lehetősége már valószínű elszállt, a kupában és a BL-ben trófeát kell nyerniük.

A Bayern hangolása nem volt tökéletes, hiszen hazai pályán csak 0-0-t játszottak a Mainz ellen a hétvégén.


“Az egyetlen dolog, amit ebben a szezonban elveszítettünk, az a spanyol kupa. Mi a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára koncentrálunk. Már régóta tudom, kik azok, akik pályára lépnek, semmi kétségem nincs afelől, bízzak-e bennük vagy sem. Ismerem őket, tudom például, hogy Kaká milyen fontos játékos a számunkra. A münchenieknek megvan az esélye a döntőbe kerülésre, nagy egyéniségei vannak, de csapatként is jól működnek, ráadásul remek az edzőjük, jó focit játszanak”
– így José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője, aki szeretne történelmet írni csapatával, és aki hozzátette, nem gondolja, hogy a párharc favoritja a Real lenne.

A Madrid nyögvenyelősen kezdett a Gijón ellen a hétvégén, de aztán hozta a három pontot.

Érdekesség, hogy a 20 óra 45 perctől kezdődő találkozó ezúttal ismét a TV2-n látható majd. Korábban a csatorna azért száműzte a BL-t a Pro4-re, mert szerinte az nem hozta a megfelelő nézettséget számára.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
Bayern München – Real Madrid – 20 óra 45 perc (TV2)
A várható kezdőcsapatok:
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger, Kroos, Müller, Robben, Ribéry – Mario Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Real Madrid: Iker Casillas – Marcelo, Sergio Ramos, Pepe, Arbeola – Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Kaká, Cristiano Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: José Mourinho

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik