Foci

Óriási bírói hiba is segítette a Chelsea-t

A Chelsea egy kapitális játékvezetői tévedéssel tarkított mérkőzésen győzte le 5-1-re a Tottenhamet a labdarúgó FA-kupa elődöntőjében.

Az első félórában nem kényeztettek el minket a csapatok, tapogatózó játék folyt a Wembleyben, ám az első felvonás vége kárpótolt minket mindenért. Oda-vissza rohantak a csapatok, több lehetőség is akadt a felek előtt, majd jött Didier Drogba és a 43. percben egy lefordulást követően elképesztően nagy gólt ragasztott a Tottenham kapujába.

Fordulás után öt perc sem telt el, amikor erősen vitatott góllal tovább növelte előnyét a Chelsea. Hogy miért erősen vitatott? Mert Juan Mata lövése után a labda nem ment át teljes terjedelmével a gólvonalon, Assou-Ekotto ugyanis még idejében tisztázott a kapu torkában, Martin Atkinson mégis megadta a „találatot”.

A gól, ami nem is volt gól:



Kisvártatva a Tottenham akár egy piros lap elmaradása miatt is reklamálhatott volna (Cech taglózta le Adebayort), ám mindeközben Gareth Bale szépített. A Spurstől azonban ezen az estén ennyire futotta, a hajrában előbb Ramires, majd Frank Lampard talált be. Az i-re a pontot Malouda tette fel a 93. percben, 5-1-re nyert a Chelsea – megérdemelten, mivel minden tekintetben felülmúlta ellenfelét és Mata találatát leszámítva remekbeszabott gólokat szerzett.

A londoniak így az FA-kupa május 5-i döntőjében a Liverpoollal meccselnek majd.

Eredmény – FA-kupa, elődöntő
Tottenham – Chelsea 1-5 (0-1)
Gólszerzők: Bale (56.) illetve Drogba (43.), Mata (50.), Ramires (77.), Lampard (81.), Malouda (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik