Foci

Nehezen nyert a Barcelona

Némi játékvezetői segítséggel nyert idegenben, a Levante otthonában a Barcelona labdarúgócsapata. Egy hét múlva El Clásico.

Szombat kora este a kiesés elkerüléséért harcoló Sporting Gijón ellen megszenvedett a Real Madrid, de végül hozta a három pontot, így átmenetileg hét pontra nőtt az előnye a magyar idő szerint este tízkor kezdő Barcelonával szemben.

A katalánok a szezon egyik meglepetéscsapata, a Levante otthonába voltak hivatalosak, és a kezdés nem is lehetett volna jobb: mindkét csapat nekiesett a másiknak.

Aztán a 23. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, mert Busquets kézzel ért a labdához, pontosabban védte magát mindkét kezével egy beadás/lövés alkalmával, ezzel együtt a játékszer mozgása megváltozott. Barkero végezte el a tizit, és be is rúgta azt.

Az Atleticót legutóbb 2-0-ra legyőző Levante a következő percekben és a második félidő elején is jól tartotta az eredményt, még helyzetecskék is adódtak előtte, a Barcelona viszont Messi tompább játéka miatt (is) küszködött.

Xavit lecserélte Guardiola a szünetben, és ezt is elbírta a Barca, mert Lionel Messi így is megrúgta 40. idei bajnoki gólját: egy kényszerítőzés után a 64. percben tekert a jobb sarokba.

Sőt, a 72. percben egy véleményes, jóindulattal megadott 11-est is értékesített, amivel végül a győzelem is meglett a Barcelonának. 41 bajnoki gólnál tart tehát a Bolha, éppen annyinál, amennyinél a Gijón ellen is betaláló Cristriano Ronaldo.

A jövőhéten El Clásico, ha ott nyer a katalán csapat, már csak egy pont lehet a különbség a Real javára.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – spanyol bajnokság
Levante – Barcelona 1-2 (1-0)
gólszerzők: Barkero (23., 11-esből), illetve Messi (64., 72., a másodikat 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik