Foci

Szívrohamban hunyt el a magyar focista csapattársa

Piermario Morosini, a Livorno középpályása szombaton összeesett a pályán, majd a kórházba szállítást közben elhunyt. Az olasz focimeccseket törölték a hétvégén.

Piermario Morosini, a Livorno középpályása szombaton összeesett a pályán labdarúgócsapata Pescarában vívott olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésén. A 25 éves futballista a 31. percben zuhant a földre. Az azonnali orvosi segítségnyújtás során defibrillátort is alkalmaztak, majd a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a játékost.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint a mentőautóban szívinfarktusa volt Morosininek, aki az olasz La Gazzetta dello Sport jelentése szerint a kórházba szállítás közben életét vesztette.

“Összeesett, majd megpróbált felállni, de újra lezuhant a gyepre” – mesélte a drámai perceket Danilo Iannascoli, a pescarai klub tanácsnoka.

Mindenki megdöbbent a tragédián:

A helyszíni beszámolók szerint a mentőautó néhány percet késlekedett: a rohamkocsi azért nem tudott bejutni a pályára, mert egy autó elállta a bejáratot.

Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinese együttesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz.

A mérkőzés 0-0-s állásnál félbeszakadt, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe. A Livorno csapatát erősíti a magyar Filkor Attila is.

A tragédia következtében a hétvégi olasz mérkőzések mindegyikét elhalasztják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik