Foci

Nem tudott élre ugrani az ETO

Nem hozott döntést az OTP Bank Liga zöld-fehér rangadója, a Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Győri ETO-val. Nyert a Kecskemét, a Siófok és a Pápa.

Pörgős meccset játszottak a csapatok az Üllői úton, nem csoda, hiszen mind a két csapatnak égető szüksége volt a három pontra. A találkozó eleje ugyan nem hozott nagy helyzeteket, azonban Trajkovic 15. percben szerzett találata után beindultak az események.

Kisvártatva ugyanis megduplázhatta volna előnyét a Győr, azonban az első találatot előkészítő Strestik ezúttal kissé önző volt és mellé lőtt. Nem úgy a túloldalon Jovanovic, aki a saját kipattanóját szedte össze, majd lövés helyett a még jobb helyzetben lévő Beliczkyhez továbbított, aki első ferencvárosi góljával egalizált.

Nem örülhetett sokáig a Fradi, a 24. percben Strestik fejelt vissza egy labdát a szöglet után, Djordjevic pedig a léc alá vágta. A túloldalon Hakola szabadrúgását kellett a léc alól kitornáznia Stevanovicnak, majd egy győri gólt érvénytelenítettek les címén – jogosan.

A második félidőre inkább a nagy küzdelem volt a jellemző, a Ferencváros ugyan igyekezett ledolgozni hátrányát, de a győri védelem – mint már oly sokszor a szezonban – ezúttal is biztosan állt a lábán. Az 58. percben Jova Levente volt a főszereplő, két elképesztően nagy bravúrral óvta meg kapuját a góltól.

Ezt követően kevesebb helyzetet láthattunk, majd mondhatni a semmiből, egy érdekes jelenetsor végén egyenlített a Fradi a 79. percben: egy szöglet után Klein és Djordjevic összefejelt, a játék azonban tovább ment, Simic lövését védte ugyan Stevanovic, de a lecsorgó labdát a saját combjára ütötte, ami végül a kapuban kötött ki. Reklamáltak az ETO játékosai, de Iványi játékvezető megadta a találatot.

Az eset miatt a mérkőzés további része igen parázs hangulatban pörgött le, az állás azonban már nem változott, maradt a 2-2. A Győr ezzel nagy lehetőséget szalasztott el, mivel győzelme esetén a tabella élére ugrohatott volna, így azonban továbbra is kétpontos hátrányból üldözi a Pakson ikszelő Debrecent, ráadásul Pintér Attila hibátlan mérlege is a múlté. A Ferencváros a kilencedik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Albert Stadion, 6000 néző, Vezette: Iványi
Ferencváros-Győri ETO FC 2-2 (1-2)
Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovic, Józsi (Busai, 73.), Hakola (Zsivoczky, 69.), Sváb – Beliczky, Pölöskey (Oláh, 55.), Simic Szakmai igazgató: Détári Lajos

Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z. – Koltai (Dinjar, 56.), Pátkai, Kamber, Völgyi – Trajkovic, Strestík (Ahjupera, 66.), Varga R. (Dudás, 75.) Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Beliczky (21.), Stevanovic (78., öngól), illetve Trajkovic (15.), Djordjevic (24.)
Sárga lap: Józsi (34.), Pölöskey (54.), Jovanovic (88.), illetve Kamber (20.), Babic (49.), Strestík (50.), Varga R. (71.), Trajkovic (81.)

A Siófok mindeközben nem akar lefékezni. A Balaton-partiak nagyon elcsípték a tavasszal, ezúttal például az újonc Pécset verték hazai pályán. A vendégek ugyan még megszerezték a vezetést a 70. percben (Horváth Zsolt a félpálya közepéről talált be!, azonban előbb Simon büntetőtőbl egyenlített a rendes játékidő utolsó minutumában, majd a 94.-ben Haraszti a három pontot érő találatot is megszerezte.

A Siófok legutóbbi öt mérkőzéséből négyet is megnyert, legutóbb pedig a Debrecen otthonából rabolt el egy pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Siófok, 1000 néző, Vezette: Szabó Zs.
FGSZ Siófok-PMFC Matias 2-1 (0-0)
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Kiss Zs. – Haraszti, Egerszegi, Kanta Sz. (Fejes, 67.), Pál Sz. (Sowunmi, 62.) – Melczer (Nagy I., 87.) – Simon A. Vezetőedző: Mihalecz István

Pécs: Dibusz – Nagy J., Causic, Todorovic, Markovic – Scepanovic (Horváth Zs., 56.), Goia – Demjén (Lantos, 76.), Fröhlich, Nagy O. (Okoronkwo, 65.) – Bajzát Vezetőedző: Mink Olivér

Gólszerzők: Simon A. (90., 11-esből), Haraszti (94.), illetve Horváth Zs. (70.)
Sárga lap: Mogyorósi (71.), Lengyel (82.), Nyári (92.), illetve Todorovic (50.), Markovic (90.)

Nem ezen a délutánon szakadt meg a Zalaegerszeg nyeretlenségi sorozata, Prukner László fiai a Kecskemét vendégeként kaptak ki 2-0-ra. Az utóbbi időben bombaformában játszó Lencse László már az 5. percben megszerezte a vezetést a KTE-nek, a győzelmet pedig Litsingi biztosította be a második félidő közepén.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Kecskemét, 2500 néző, Vezette: Böcskei
Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Kecskemét: Németh G. – Koszó (Cukic, a szünetben), Balogh B., Varga R., Mohl – Alempijevic, Savic, Bertus (Pekár, 62.), Litsingi – Lencse, Tököli (Balog, 71.) Szakmai igazgató: Török László

Zalaegerszeg: Jahic – Kocsárdi, Szalai, Ganugrava, Pál – Szakály, Máté (Hernandez, 53.), Nikorec, Balázs (Polareczki, 73.) – Brkic, Pavicevic (Jasaevic, 78.) Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Lencse (5.), Litsingi (64.)
Sárga lap: Alempijevic (79.), Balog (81.), Litsing (85.), Cukic (88.), illetve Máté (47.)

A játéknap utolsó összecsapásán a kiesés ellen menekülő Lombard Pápa fogadta a Szombathelyi Haladást. Az első 30 perc egyértelműen a vendégeké volt, az utolsó 15 percben már a Pápa irányította a játékot.

A második félidőt – főleg miután emberelőnybe került – végigtámadta a hazai csapat, s végül Seye góljával a hajrában megszerezte a győzelmet a büntetőt hibázó szombathelyiek ellen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Pápa, 3500 néző, Vezette: Takács J.
Lombard Pápa Termál FC-Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Farkas A. (Arsic, 67.), Horváth L. (Szilágyi, 73.) – Lovrencsics, Gyömbér, Quintero – Seye (Rodenbücher, 91.) Vezetőedző: Bene Ferenc

Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Tóth P., Halmosi – Iszlai, Rajos (Horváth A., 75.) – Nagy D., Nagy G. (Vujovic, 90.), Radó – Kenesei (Oross, 85.) Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerző: Seye (88.)

Sárga lap: Quintero (43.), Farkas A. (53.), illetve Schimmer (11.), Iszlai (40.), Nagy D. (54.), Radó (61., 80.)

Piros lap: Radó (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik