Foci

Karnyújtásnyira az FA-kupától a Pool

A Liverpool labdarúgócsapata a Wembleyben verte 2-1-re az Evertont az FA-kupa elődöntőjében egy védelmi bakikkal tarkított mérkőzésen.

A Liverpool idén már másodszor játszhatott a Wembleyben, miután korábban már a Ligakupa-döntőt is elhódították a kilencven ezres arénában a Vörösök. Ez alkalommal, városi riválisukkal, az Evertonnal csaptak össze a nemzeti stadionban.

Vérbeli angol rangadót láthattak a nézők a 90 perc során. Lüktető, dinamikus játékot nyújtottak a csapatok. Az első félidőt jobban kezdte a Liverpool, de egy óriási védelmi hibát követően az Everton szerezte meg a vezetést. Carragher és Skrtel nem értették meg egymást a tizenhatoson belül, végül előbbi rúgta bele a labdát Cahillbe, akiről egyenesen Jelavic elé pattant az. A támadó higgadtan értékesítette a ziccert.

A második játékrészben átvette az irányítást Kenny Dalglish alakulata, az egyenlítőgól mégsem egy kialakított támadást követően érkezett. A 62. percben Distin röviden gurított haza a félpályáról, amire Suarez csapott le, s egy labdakezelést követően egy védő szorításából gurított a hosszúba.

A meccs összefoglalója:


L-E footyroom.com by footyroom

A 87. percben Carroll döntötte el a találkozót, a két perccel korábban beállt Bellamy tekert középre egy szabadrúgást, a langaléta ék pedig két bekk közül csúsztatott a kapuba. A 2-1-es végeredménnyel tehát a Liverpool jutott a május 5-i kupafináléba, ahol ellenfele a vasárnapi Chelsea-Tottenham összecsapás győztese lesz.

A találkozón Gulácsi Péter volt a cserekapus Gerrardék kispadján, de nem jutott játéklehetőséghez.

Eredmény – FA-kupa, elődöntő
FC Liverpool-Everton 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Suarez (62.), Carroll (87.), illetve Jelavic (24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik