Foci

Nem rúghat gólt a Győr

A labdarúgó NB I 24. fordulójában ha a Győr legyőzi a Ferencvárost, és a Debrecen verséget szenved Pakson, Pintér Attila csapata átveheti a vezetést a tabellán.

A zsinórban öt győzelmet begyűjtő győriek az elmúlt időszakban magára találó Ferencváros otthonába látogatnak. Természetesen nem számít könnyű mérkőzésre Pintér Attila, de a három pont begyűjtése most a legfontosabb: “Biztos, hogy egy jó hangulatú stadionban fogunk pályára lépni, minket is fel kell, hogy dobjon ez az atmoszféra. A három pont megszerzéséért mindet el kell követnünk.” – nyilatkozta a tréner az eto.hu-nak.

Kollégája, Détári Lajos tart a bajnokesélyes Győr támadójátékától – 21 góllal lőttek többet az ETO játékosai mint a fővárosiak -, ezért csapatát arra készítette fel, hogy nem találhatnak be a vendégek:“A csapattól elsősorban támadójátékban várok fejlődést, de a védelemtől is nagy koncentrációt követelek meg, nem kaphatunk gólt. Az ETO egy egységes csapat, amely sorozatban 5 mérkőzést nyert, így most a játékosaik tele vannak önbizalommal. Nagyon oda kell figyelnünk, mert mindig akad egy jó játékosuk, aki kiemelkedően teljesít, és eldönti a találkozót.” – mondta Détári a fradi.hu-nak.

Ferencváros-Győri ETO, 17:30
Budapest, Albert Stadion, TV: Sport1

Óriási jelentőséggel bír a Debrecen paksi vendégjátéka, ugyanis ha a Győr három bajnoki ponttal távozik az Albert Stadionból, és a Loki vereséget szenved, akkor a forduló után az ETO vezetheti majd a tabellát. Ráadásul a Paks rendkívül nehéz ellenfél, legutóbb épp Diósgyőrből távoztak győztesen. Éppen ezért Kondás Elemér, a dvsc.hu-nak adott nyilatkozatában a helyzetkihasználásra hívta fel a figyelmet: “A Paks nagyon jó csapat, amely bármire képes. Nagyon jó játékosok alkotják a keretet, ezért mindenképpen nehéz mérkőzés lesz, mint általában mindegyik, de ez a holnapi találkozóra kifejezetten igaz. Mindig fontos, hogy milyen arányban tudjuk kihasználni a helyzeteinket, de ilyen szinten azért kettőből egyet már be kell lőni, mert nem biztos, hogy mindig sok lehetősége van egy csapatnak.”

A másik oldalon Kis Károly vezetőedző óvatosan fogalmazva, de a pontszerzés réményében bízva adott interjút a paksifc.hu-nak: “Önmagért beszél, hogy a Debrecen az idei bajnokságban veretlenül áll az élen. Egyértelműen a vendégek a mérkőzés favoritjai, ugyanakkor mi is szeretnénk szaporítani a pontjainkat. Erre csak akkor van esélyünk, ha mind csapatjátékban, mind az egyéni teljesítményeket illetően maximumot tudunk produkálni. Figyelnünk kell arra is, hogy a debreceniek akkor is tudnak meccset nyerni, ha nem kimagasló a teljesítményük.”

Paski FC-Debreceni VSC, 15 óra
Paks, Városi Stadion, TV: Sport1

A játéknap további mérkőzésein a Zalaegereszeg ismét a szezonbeli eslő győzelméért lép pályára, ezúttal Kecskeméten, míg a kiesés ellen menekülő Lombard Pápa a Haladást fogadja. A középmezőnyben az elmúlt öt mérkőzéséből mindössze egyet megnyerő Pécs, a remek formában lévő Siófokhoz látogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik