Foci

A Barca nagybevásárlásra készül

Spanyol lapinformációk szerint a katalán klub nyáron 50 millió eurót költ sztárfutballistákra.

A katalán El Mundo Deportivo információi szerint Barcelonában nyáron megnyitják a pénzcsapokat. A lap négy nevet dob fel. Nemrég lapunk is beszámolt arról, hogy Cesc Fabregas szeretné, ha egykori arsenalos klubtársát, Robin van Persie-t újra kiszolgálhatná néhány gólpasszal. Monjuk a holland elég régóta szolgálja az ágyúsokat és ez idő alatt nem sikerült trófeát nyerjen, ami tán megkönnyíti a döntését.

A másik kiszemelt is Angliából érkezhet. A májátültetésen kedden átesett Eric Abidal helyére lehet optimális megoldás a Tottenham villámléptű baloldali támadója Gareth Bale. Bale futómennyisége és gyorsasága jobb és baloldalon egyenlő feltételeket teremtene, hiszen akárcsak Dani Alves, ő is képes alapvonaltól alapvonalig bejátszani a pályát, egyaránt megoldja a védekező és a támadó feladatokat is.

A másik két állítólagos kiszemelt az Athletic Bilbaóból érkezhet. A válogatott középpályása, Javier Martinez Busquets típusú játékos. Látszólag semmi különöset nem csinál, csak mindig ott van, ahol kell, és szinte hibátlanul játssza meg a labdát – évek óta rendkívül magas szinten… Iker Muniain szintén a középpályát, annak is a támadó szekcióját erősíthetné tovább. Alacsony termete, gyorsasága, megoldásai már most Xavira emlékeztetnek.

A négyes valamennyi tagja illeszkedhet tehát a Barca játékfilozófiájába, stílusába. A gond csupán annyi, hogy az 50 milliós keretbe jelen állás szerint a négyből jó, ha másfél játékos fér bele…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik