Foci

Eldőlt: nem leszünk ott az Eb-n

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elutasította az MLSZ fellebezését, így az U17-es labdarúgó-válogatott nem lesz ott a szlovéniai Eb-n.

A magyar U17-es válogatott hiába nyerte meg az Európa-bajnoki sejeltezőcsoportját, a belga válogatott óvást nyújtott be: az oroszok ellen 1-0-ra megnyert találkozójukon ugyanis az ellenfél egyik játékosa eltiltás miatt jogosulatlanul lépett pályára. Első körben az UEFA el is fogadta a belgák panaszát, és 3-0-val adták nekik a mérkőzést. Ez a magyar fiatalokat megfosztotta a kontinensviadalon való indulástól, mivel így a belgák jobb gólkülönbségükkel megelőztek minket.

Ez vezetett az MLSZ fellebezéséig, melyet pénteken az UEFA elutasított, így már biztos, hogy nem leszünk ott az Eb-n. A szövetség részéről Borbély Zoltán foglalta össze az eseményeket: “Tulajdonképpen várható volt a döntés, hiszen itt a Fair Play szelleme és a speciális szabályok ellentmondásban vannak. A fegyelmi szabályzat egyértelműen fogalmaz, két sárga lapos jogosulatlan játék esetén 3-0, kivéve akkor, ha a vétlen csapat jobb eredményt ért el. Az UEFA alapszabálya kimondja a Fair Play szellemét, mi erre hivatkoztunk és ténybeli bizonyítást vezettünk le, azonban a fellebbviteli bizottság azt mondta, hogy itt a belga-orosz mérkőzésről volt szó, tehát a magyar csapat tulajdonképpen kívülálló. Az már egy sovány vigasz, hogy az orosz szövetség elnézést kért a magyartól, az is, hogy ennek voltak személyi következményei is. Ugyanakkor, amit a sors elvett a szerintem igazságtalan, de jogszerű döntéssel, azt visszaadta azzal, hogy ez a generáció tud majd két év múlva játszani az U19-es Európa-bajnokságon Magyarországon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik