Foci

A Kaposvár őrült győzelmet aratott a DVTK felett

Feszült és változatos meccsen a Kaposvári Rákóczi a 92. percben fordította meg az eredményt a Diósgyőr ellen az OTP Bank Ligában.

Izgalmas, változatos és nagyon küzdelmes mérkőzést játszott egymással a kiesés ellen küzdő Kaposvár és az Európa Liga-szereplésért küzdő Diósgyőr.

Már a 7. percben megszerezhette volna a vezetést a Kaposvár, de Grumic az üres kapu fölé emelte a labdát. A 14. percben Balázs Benjámin egy diósgyőri védő könyökére lőtte a labdát, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Helyzet nélkül jutott viszont előnyhöz a DVTK: Sekour nagy lövése révén Luque visszagurított labdáját követően (0-1). A félidő végéig már nem alakult ki nagy helyzet, de látszott, hogy mindkét együttes nagyon akarja a sikert.

A második félidőben az 59. percben egyenlített a Rákóczi, Vági lerántotta Grumicot, 11-es, amelyet Bebeto értékesített (1-1). Második kapuralövéséből újra vezetett azonban a DVTK: Tisza úgy ment be a bal oldali alapvonaltól a 11-es pontig, hogy senki sem zavarta meg, ráadásul Hajdúch kapus lábbal próbálta menteni lapos lövését. Nem tudta, az utat talált a kapuban (1-2).

A Kaposvár ment előre becsülettel, és a 86. percben ennek meg is lett az eredménye. Persze az újabb egyenlítéshez kellett Frizoni kapitális hibája: Haruna bal oldali beadására a légiós nem emelkedett, mögötte ott volt Bebeto, aki Rados mellett a kapu jobb sarkába fejelt át a labdát (2-2).

Sőt, a 92. percben egy szabadrúgást 27 méterről rászúrt a csereként beálló Safaric, Radosról kipattant a kemény lövés, ott termett Grumic, aki közelről a kapuba fejelt (3-2).

Nagyszerű mérkőzést nyert meg a Kaposvár, így péntek 13-án nem a 13. döntetlenjét, hanem az 4. győzelmét szerezte meg a bajnokságban. Ezzel feljött a 12. helyre 24 pontjával, a DVTK maradt a hatodik 34 pontjával.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga
Kaposvári Rákóczi – Diósgyőri VTK 3-2 (0-1)
Kaposvár, 2000 néző, vezette: Becséri
Kaposvár: Hajdúch – Zsók, Okuka, Bank, Jánvári – Diallo, Horváth, Addo (Safaric, 77.), Balázs B. (Haruna, 67.) – Bebeto (Graszl, 89.), Grumic. Vezetőedző: Sisa Tibor
Diósgyőr: Rados – Vági, Gál, Nagy (Rakovic, 69.), Frizoni – Tisza, Abdouraman (Arze, 83.), Fernando, Sekour, Luque (Gohér, 90.)- Seydi. Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Bebeto (60., 86., az elsőt 11-esből), Grumic (92.), illetve Sekour (32.), Tisza (72.)
Sárga lap: Balázs (49.), Jánvári (65.), Grumic (92.)illetve Vági (59.), Tisza (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik