Foci

Rablók és csalók martaléka lesz a foci-Eb?

Michel Platini, az UEFA elnöke szerint a vártnál kevesebb drukker jön majd a kontinensviadalra, ha az ukránok az égbe emelik a szállodai árakat.

“Ostobaság ennyit invesztálni, és utána azt mondani az embereknek, hogy nem jöhetnek, mert itt rablók és csalók vannak, akik sok pénzt akarnak keresni ezen az Eb-n” –- jelentette ki újságírók előtt az UEFA-elnök a nyugat-ukrajnai Lembergben.

“Számos szállodával kötöttünk szerződést, de nem akarják betartani. Remélem, hogy az ukrán igazságszolgáltatás vagy a rendőrség betartatja ezeket a szerződéseket” – – tette hozzá Platini.

Borisz Kolesznyikov, a júniusi ukrán-lengyel közös rendezésű Eb szervezésért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes megígérte, hogy a kormány egy hónapon belül helyreteszi a dolgokat, az utazásszervezőkkel megkötött szerződésekben szereplő árak nem emelkedhetnek. Viktor Janukovics államfő vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Platini nem tudja elfogadni, hogy egyik napról a másikra 40-ről 100, 500 euróra emelkedjenek a szobaárak. “Remélem, hogy valamennyi szállodással kötött szerződést betartanak, mert különben nem jönnek majd az ameberek.”

Ukrajnában a szállodák a világ legdrágább hoteljei lesznek az Eb alatt. A kijevi, donyecki, harkivi és lembergi szállodákban a tízszeresénél is magasabbra nőhetnek a tarifák. Az UEFA szerint a két országba mintegy 1,4 millió nézőt várnak.

Az UEFA honlapján szereplő lembergi szállodák közül a legolcsóbban 195 euróba kerül egy éjszaka a Németország-Portugália mérkőzés napján június 9-én. A június 11-i kijevi Ukrajna-Svédország találkozón 104 eurónál kezdődnek a szobaárak. Egy Kijev környéki kempingben 30 euró egy éjszaka.

Az UEFA-nak mással is akadt gondja Ukrajnában. Állítólag a lembergi stadion helyiségeinek kétharmadát még nem adták át, máshol, például az UEFA irodájában, csöpög a víz a plafonból.

Markijan Lubkivszkij, az ukrán szervezőbizottság vezetője úgy véli, “van néhány műszaki probléma”, de egy hónapon belül mindent megoldanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik