Foci

A Real nyerte a madridi derbit

Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Real Madrid legyőzte a városi rivális Atleticót a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

A listavezető Blancók számára fontos volt a három bajnoki pont megszerzése a Vicente Calderónban, ugyanis az üldöző Barcelona négy pontra megközelítette a fővárosiakat. Így nem meglepő, hogy Ronaldo szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést a királyi alakulat. A portugál elemei erővel lőtt a hálóba közel 30 méterről úgy, hogy a labda meg sem mozdult a levegőben (0-1).

Igaz, már a második félidőben, de érkezett az egyenlítés: Falcao fejese tette izgalmassá a mérkőzést. A 68. percben azonban ismét villant Ronaldo, aki a tizenhatos sarkáról lőtt a kint álló kapus feje fölött a hálóba (1-2). Hiába küzdöttek a Matracosok, nem tudták újra egálba hozni az eredményt. Ehelyett a Real növelte góljai számát: a kétgólos portugál büntetőből megszerezte a mesterhármast, majd a két perccel a rendes játékidő letelte előtt Callejon állította be a 4-1-es vendég győzelmet. A királyiak fölényét jól jellemzi, hogy a mérkőzésen 19-szer próbálkoztak kapuralövéssel.

Győzelmével a Real Madrid őrzi a négypontos előnyét a Barcelonával szemben.

A mérkőzés legszebb gólját Ronaldo szerezte:

 

Eredmény – Primera Division, 32. forduló
Atlético Madrid-Real Madrid 1-4 (0-1)
Gólszerzők:
Falcao (55.), illetve C. Ronaldo (25., 68., 83., a harmadikat 11-esből), Callejon (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik