Foci

Unokatestvére máját ültették be a világsztárba

Kedden este, miközben a Barcelona a Getafe ellen meccselt májátültetésen esett át Eric Abidal, a katalánok francia labdarúgója.

A Barcelona 4-0-ra verte kedden este a Getafe-t, de a meccs alighanem nem erről marad benne az emberekben. A mérkőzésre erősen rányomta a bélyegét az a tény, hogy a katalán klub egyik meghatározó játékosán, Eric Abidalon aznap, éppen a találkozó alatt hajtottak végre májátültetést. A mérkőzés alatt több, mint 70 ezer néző a beteg játékost éltette. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Barcelona menedzsere, Pep Guardiola külön kitért Abidálra és azt mondta: “We dedicate the victory to Abidal” – ergo játékosának ajánlotta csapata kedd esti győzelmét.

Andoni Zubizarreta, a katalán csapat sportigazgatója elmondta: Abidalt a találkozó ideje alatt műtötték meg. A Camp Nouban 76 041 szurkoló a válogatott futballistát éljenezte, többen transzparenseket feszítettek ki. Az igazi taps – utalva Abidal mezszámára – a 22. percben kezdődött.

A 32 éves Abidalnak tavaly tumort távolítottak el a májából, majd néhány hónappal később már pályára lépett a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntőben. Később kiderült, transzplantációra van szükség. A donor a játékos unokatestvére, Gerard volt.

 

Guardiola láthatóan mély átéléssel nyilatkozott a mérkőzés után Abidalról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik