Foci

Újabb edzőváltás az NB I.-ben: Spisljak is távozik

Az Újpest FC labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Zoran Spisljak vezetőedzővel.

A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a vezetőség szerdán egyeztetett a vezetőedzővel, majd a felek közösen úgy döntöttek, hogy szakítanak egymással. Az első csapat edzését ideiglenesen Marc Leliévre bízták, amíg a vezetőség nem talál olyan szakembert, aki beleillik a klub hosszútávú terveibe.

Érdekesség, hogy ez a lépés pont egy meccsnapon történt, ugyanis a lila-fehérek szerdán a listavezető Debrecent fogadják a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Kérdés, hogy ilyen előzmények után az Újpest ki tudja-e harcolni a döntőbe jutást 2-1-es hátrányból.

Ebben a szezonban ez már a második edzőváltás a IV. kerületben, az idényt ugyanis még Mészöly Gézával kezdte meg a fővárosi együttes. A gárda aztán az első négy meccsét elveszítette a bajnokságban, így augusztus 10-én felmondtak Mészölynek, az ő helyére érkezett Zoran Spisljak. Az Újpest Spisljakkal a kispadon 6 győzelmet, 4 döntetlent és 9 vereséget tud felmutatni az OTP Bank Liga idei kiírásában.

23 fordulót követően a 12. a csapat a 16 együttest felvonultatót NB I.-ben, a Loki elleni 5-1-es vereség után pedig már a szurkolók is felemelték a hangjukat és Spisljak távozását követelték.

Ez a második meglepő csere egy magyar élvonalbeli kispadon, kedden ugyanis Urbán Flóriánnak mondtak fel váratlanul a Vasasnál. Ami még ennél is meglepőbb volt az, hogy Urbánt elődje, Marijan Vlak követi Angyalföldön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik